ACTUALITATE 31 ianuarie 2015

Adriean Videanu, arestat pentru 30 de zile

de Covasna Media | 124 vizualizări

ACTUALIZARE ora 9.00. Adriean Videanu a fost ridicat de poliţie de la domiciliu şi este dus în Arestul Poliţiei Capitalei. Alin Cocoş s-a predat deja, el a venit la Direcţia Cercetări Penale.

Alina Bica şi Dorin Cocoş sunt deja în arest, reţinuţi în alte dosare.

______________________________________

Fostul ministru PDL Adriean Videanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit deciziei judecătorilor de la Curtea Supremă din această dimineață. După audieri maraton, au primit sentințe de arestare preventivă și fosta șefă anti-mafie Alina Bica, consilierul acesteia Florentin Mihăilescu, precum și Dorin Cocoş și fiul său, Alin Cocoș.

Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu au fost arestaţi, sâmbătă, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia a fost luată în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica şi nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Videanu, Alin Cocoş şi Mihăilescu urmează să fie încarceraţi, în timp ce Dorin Cocoş şi Alina Bica sunt deja în arest în alte două dosare – dosarul Microsoft şi respectiv cel al despăgubirii ilegale pentru un teren supraevaluat.

În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 31 ianuarie 2015
Astia din "famiglia" Cocos furau toti cu totii, mama, tata, fiu, nevasta a 2-a...toti furau cat puteau, iar guvernarea PDL in lipsa de bani punea austeritate grea in viata milioanelor de romani, TVA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.