ACTUALITATE 4 noiembrie 2010

ADR Centru a verificat proiectele finanţate în Covasna

de Monica Vrânceanu | 97 vizualizări
Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională au venit în judeţ pentru a afla modul de implementare a fondurilor nerambursabile Mai mulţi reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în frunte cu directorul Simion Creţu, s-au aflat ieri la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, într-o vizită de urmărire a modului de implementare a proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR). Cei de la ADR au venit în judeţul Covasna cu scopul declarat de a afla modul de implementare a fondurilor nerambursabile, dar şi pentru a

Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională au venit în judeţ pentru a afla modul de implementare a fondurilor nerambursabile

Mai mulţi reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în frunte cu directorul Simion Creţu, s-au aflat ieri la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, într-o vizită de urmărire a modului de implementare a proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR).

Cei de la ADR au venit în judeţul Covasna cu scopul declarat de a afla modul de implementare a fondurilor nerambursabile, dar şi pentru a aprecia la faţa locului evoluţia şi calitatea lucrărilor efectuate.

Prima oprire a fost la Liceul Szekely Miko din Sfântu Gheorghe, care de la începutul lunii septembrie are o clădire nouă în urma renovării unui corp vechi, tot aici construindu-se şi o modernă sală de sport cu terasă exterioară pe acoperiş.

Proiectul se derulează printr-un contract al Primăriei Sfântu Gheorghe cu Ministerul Dezvoltării şi ADR Centru, în acesta fiind prevăzute reabilitarea, dezvoltarea şi extinderea clădirilor ce aparţin Liceului Szekely Miko.

„Primăria Sfântu Gheorghe a depus 16 proiecte la ADR, dintre acestea unul fiind deja câştigător - cel de reabilitare a unor clădiri aparţinând Liceului Szekely Miko, aici fiind nevoie de aşa ceva pentru că funcţionează două instituţii de învăţământ cu un total de 1.500 de elevi. Valoarea totală a acestui proiect este de 11,2 milioane de lei, din care nerambursabili sunt 8,3 milioane de lei. Trebuie menţionat că banii veniţi pe proiectele ADR sunt mult mai uşor de primit, nu am avut probleme cu aşa ceva ceea ce, desigur, a fost spre binele lucărilor”, a declarat viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, adăugând că dacă finanţarea va continua atât de bine ca şi până acum, întregul proiect se va putea finaliza înainte de termenul prevăzut.

Potrivit acesteia, Primăria Sfântu Gheorghe a depus la ADR 16 proiecte, trei dintre acestea aflându-se în faza contractuală, patru în cea precontractuală iar restul în diverse faze de depunere, evaluare sau modificare. Unul dintre cele mai importante proiecte ale municipalităţii este cel referitor la Planul Integral de Dezvoltare Urbană (PIDU), care cuprinde la rândul său alte proiecte legate de reabilitarea de străzi, clădiri sau spaţii verzi.

Valoarea totală a proiectelor depuse de municipiul Sfântu Gheorghe la ADR Centru se ridică la 121 de milioane de lei, din care 81 milioane de lei reprezintă valoarea nerambursabilă.

După Sfântu Gheorghe, cei de la ADR s-au deplasat la Târgu Secuiesc, pentru a vizita proiectul „Dotarea tehnologică a SC LASER DT SRL cu maşini automate de executat formule de ştanţare plane”, un proiect finalizat în 13 luni, care a adus o investiţie de aproximativ 175 de mii de euro dintr-un buget total de peste 325 de mii de euro, creând totodată şase noi locuri de muncă. Prin acest proiect, beneficiarul a achiziţionat utilaje moderne, de prelucrare cu laser unice în Europa de Sud-Est.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 4 noiembrie 2010
Fantastic. Se apropie sfarsitul anului si domnii/doamnele/ de la ADR Centru culeg datele oentru a justifica existenta. (incercati in cursul anului sa purtati o convorbire cu ei, merita.....)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.