ACTUALITATE 21 decembrie 2010

Activitate suspendată la Fabrica de Ţigarete

de Monica Vrânceanu | 45 vizualizări
Fabrica de Ţigarete din Sfântu-Gheorghe şi-a suspendat, din nou, activitatea, cei 84 de muncitori de aici intrând în concediu cu câteva zile mai repede faţă de data la care era programat acesta. Suspendarea activităţii a venit ca urmare a solicitării scrise a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) - Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC). Solicitarea a fost adresată către Piraeus Bank România

Fabrica de Ţigarete din Sfântu-Gheorghe şi-a suspendat, din nou, activitatea, cei 84 de muncitori de aici intrând în concediu cu câteva zile mai repede faţă de data la care era programat acesta. Suspendarea activităţii a venit ca urmare a solicitării scrise a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) - Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC). Solicitarea a fost adresată către Piraeus Bank România, prin adresa 32205/13.12.2010, solicitând să se execute  scrisoarea de garanţie bancară emisă de bancă pentru suma de 2.471.460 euro care reprezintă garanţie constituită pentru funcţionarea antrepozitului fiscal al SC Galaxy Tobacco SA – Sucursala Fabrica de Ţigarete Sfântu Gheorghe.

Potrivit prefectului Gyorgy Ervin, executarea garanţiei atrage, conform legii, suspendarea autorizaţiei până la momentul retragerii acesteia, drept pentru care Fabrica de Ţigarete din Sfântu Gheorghe îşi suspendă activitatea de fabricare a ţigaretelor şi activitatea de comercializare a produselor din tutun.

Reprezentantul sindical al muncitorilor de la Fabrica de Ţigarete, Sandor Csaba, a declarat că Fabrica se închidea oricum în această perioadă, existând un obicei ca aceasta să-şi înceteze activitatea dinaintea Crăciunului şi până după Anul Nou. Potrivit lui Sandor Csaba, Fabrica ar urma să-şi reînceapă activitatea de producţie în 10 ianuarie dacă ar urma calendarul uzual al perioadei libere din preajma Sărbătorilor de iarnă. Referindu-se la concediul forţat ce impune încetarea activităţii cu câteva zile înainte faţă de programul normal, Sandor Csaba a declarat că acest lucru nu este deocamdată alarmant, o problemă urmând a fi atunci când activitatea de producţie nu va putea fi reluată după 10 ianuarie, aşa cum era planificat.

Fabrica de Ţigarete din Sfântu Gheorghe a mai trecut prin probleme legate de funcţionare în primăvara acestui an, când angaja ii intraseră în șomaj tehnic și aproximativ 140 de tone de tone de igări gata împachetate au rămas pe stoc, în timp ce comenzi pentru alte 80 de tone nu au putut fi onorate. Fabrica a fost închisă atunci ca urmare a reînvierii unor accize în valoare de 475 de milioane de lei datorate către ANAF.

Probleme cu legea la vârful Galaxy Tobacco Situaţia de la Galaxy Tobacco pare oricum a fi destul de complicată, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) dispunând ieri trimiterea în judecată a administratorului şi directorului general al societăţii - Duţă Vasile, a preşedintelui şi acţionarului acesteia – Celestini Antonello, ambii pentru infracţiunea de evaziune fiscală. Alături de aceştia au mai fost trimişi în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) Iordache Graţiela Denisa şi şeful de serviciu al Direcţiei de legislaţie în domeniul accizelor din cadrul MFP, Livia Bădescu, iar în sarcina Galaxy Tobacco SA s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.