ACTUALITATE 27 ianuarie 2015

Acţiuni pentru siguranţa cetăţeanului

de Covasna Media | 78 vizualizări

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Sânzieni au acţionat luni pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

În cadrul acţiunii oamenii legii au identificat doi bărbaţi de 24 şi 30 de ani, care la data de 22 ianuarie 2015 au tăiat şi sustras din pădurea aparţinând Ocolului Silvic Privat Mereni, 12 arbori din specia răşinoase, prejudiciul produs fiind de 205,77 lei.

În cauză s-a procedat la confiscarea cantităţii de 1,44 mc de material lemnos rezultat din săvârşirea infracţiunii, care a fost predat în custodie unui lucrător din cadrul Ocolului Silvic Privat Mereni. Cei doi sunt cercetaţi penal pentru tăiere ilegală şi furt de arbori.

Tot în cadrul acestei acţiuni poliţiştii au aplicat şi şase sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul silvic, în valoare totală de 6.600 de lei.

O altă acţiune care i-a vizat de această dată pe şoferii ce se urcă băuţi la volan a fost desfăşurată de poliţişti în perioada 23-24 ianuarie. S-a urmărit astfel în primul rând prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului, dar şi disciplinarea şoferilor şi descurajarea celor care conduc deşi au consumat alcool.

În cele două zile cât acţiunea a fost în desfăşurare, poliţiştii covăsneni au efectuate peste 150 de testări cu aparatul etilotest, au aplicat 85 de amenzi în valoare totală de peste 15.000 de lei, două dintre acestea pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar restul pentru abateri la regimul circulaţiei.

De asemenea, au fost reţinute cinci premise de conducere, din care două pentru conducere sub influenţa alcoolului, au fost retrase patru certificate de înmatriculare şi a fost constatată o singură infracţiune de conducere sub influenţa alcoolului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.