ACTUALITATE 6 iunie 2017

Acțiuni pentru protejarea fondului forestier

de Covasna Media | 155 vizualizări

Polițiștii covăsneni desfășoară în permanență acțiuni și controale pentru verificarea respectării legalității pe linia circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și iau măsurile prevăzute de lege atunci când constată abateri în domeniu.

Astfel, în urma unor controale desfășurate la sediile și depozitele de materiale lemnoase a două societăți comerciale, polițiștii au descoperit cantități de lemn ce nu figurau în documentele legale de proveniență. În consecință s-a dispus confiscarea valorică a 46 mc de lemn rotund și cherestea, precum și confiscarea faptică a 4,86 mc de cherestea, valoarea totală a confiscărilor fiind de aproape 10.000 de lei. De asemenea, în urma neregulilor constatate au fost aplicate și două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010.

Polițiștii din Turia au identificat pe raza de competență un bărbat care a tăiat ilegal și a sustras mai mulți arbori din pădurea de pe raza comunei, materialul lemnos rezultat valorificându-l către terțe persoane. Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării, la fel și un motoferăstrău utilizat la săvârșirea faptei. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Și la Dobârlău a fost identificat un bărbat care transporta cu un autoturism, circa un metru ster de lemn de foc, fără a avea documente legale de proveniență sau transport. Din verificări s-a stabilit că bărbatul ar fi achiziționat lemnul de la o persoană din comună. Polițiștii au confiscat materialul lemnos și fac verificări pentru a se stabili cu exactitate proveniența acestuia.

Polițiștii atrag atenția cetățenilor, să nu achiziționeze material lemnos decât de la persoane sau unități autorizate și să solicite documente care să ateste proveniența legală a acestuia. Deși poate părea o afacere bună să cumpărați de la terțe persoane și la prețuri mai avantajoase, lemnul deținut sau transportat fără documente legale va fi confiscat.

(IPJ Covasna)

Teme articol: olitie fond forestier
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.