ACTUALITATE 7 septembrie 2023

Acțiuni de Ziua Eliberării Orașului; vor fi restricții de circulație la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2042 vizualizări

Ziua Eliberării Orașului va fi marcată vineri la Sfântu Gheorghe printr-o serie de acțiuni importante. Traficul va fi restricționat joi și vineri în anumite porțiuni din reședința județului. La acțiuni sunt așteptați „înalți demnitari de la instituțiile centrale”, potrivit Prefecturii Covasna.

Acțiunile încep încă de joi.

„Oficiul Național pentru Cultul Eroilor va organiza joi, 7 septembrie, începând cu ora 11, în sala de ședințe a  Consiliului Județean, simpozionul cu tema Generalul Grigore Bălan – Eroul de la Sfântu Gheorghe, prilej cu care se va omagia personalitatea acestuia și vor fi evocate faptele de eroism ale militarilor români în a doua conflagrație mondială”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

Vineri, evenimentele încep la ora 11:00, cu prezentarea bustului Generalului Grigore Bălan, la sediul nou al IPJ Covasna, așa cum am scris și în ediția de miercuri a ziarului.

De aici, de la ora 12:30, acțiunea se mută în fața Primăriei Sfântu Gheorghe, unde va avea loc un ceremonial militar și religios. 

„La activitățile din 8 septembrie sunt așteptați să participe înalți demnitari de la instituțiile centrale.

Activitatea se va desfășura în organizarea Instituției Prefectului – Județul Covasna și Ministerul Apărării Naționale prin Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

În zilele de 7 și 8 septembrie, în anumite perioade, în zona de desfășurare a evenimentelor vor fi restricții de circulație și de parcare”, a mai informat Prefectura Covasna.

Despre restricții a oferit informații miercuri autoritatea locală.

„În zilele de 7 şi 8 septembrie, joi şi vineri, vor avea loc mai multe restricţii de circulaţie în locaţiile şi pe traseul de desfăşurare a ceremoniilor şi a antrenamentelor pentru acestea, după cum urmează:

– în ziua de joi, 7 septembrie, între orele 10:30-14:30, iar vineri, 8 septembrie, între orele 10:00-15:00, traficul rutier va fi închis pe strada 1 Decembrie 1918, tronsonul dintre Piaţa Sfântul Gheorghe (din faţa Agenţiei CFR) până la intersecţia cu str. Kossuth Lajos. De asemenea, parcarea din faţa fostului Hotel Bodoc şi de pe strada 1 Decembrie 1918, tronsonul dintre Piaţa Sfântul Gheorghe (din faţa Agenţiei CFR) până la intersecţia cu str. Kossuth Lajos, vor fi închise de miercuri după-masă până vineri la ora 15, iar parcarea de pe strada Gábor Áron va fi închisă de joi după-amiază până vineri după-amiază pe tronsonul din faţa Bibliotecii Judeţene.

– În zilele de joi, 7 septembrie, şi vineri, 8 septembrie, între orele 9:30 şi 15:00 vor avea loc restricţii temporare de circulaţie pe traseele de desfăşurare, dinspre strada Armata Română (sediul Batalionului 22 Vânători de Munte) spre bd. General Grigore Bălan (sediul I.P.J. Covasna), dar şi dinspre strada Armata Română spre strada 1 Decembrie 1918 (sediul Primăriei mun. Sfântu Gheorghe), respectiv dinspre bd. General Grigore Bălan (sediul I.P.J. Covasna) spre strada 1 Decembrie 1918 (sediul Primăriei mun. Sfântu Gheorghe)”, a transmis Primăria Sfântu Gheorghe într-un comunicat de presă.

Ziua Eliberării Orașului este un eveniment marcat anual cu ceremonii militare în reședința județului Covasna, în zona plăcii comemorative amplasate pe clădirea primăriei, pentru că Sfântu Gheorghe este primul oraș românesc din Transilvania eliberat de sub ocupația horthysto-fascistă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Actul de la 8 Septembrie 1944 marchează deopotrivă încetarea unei ocupații militare temute în întreaga lume, dar și începutul refacerii statului național român.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad , 7 septembrie 2023
atunci inchideti tot orasul definitiv! si trecem la trotinete!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.