ACTUALITATE 16 ianuarie 2013

Acţiuni de combatere a absenteismului în rândul elevilor

de Agerpres | 465 vizualizări

Acţiuni de combatere a absenteismului în rândul elevilorPoliţiştii covăsneni au reluat săptămâna aceasta, odată cu reînceperea şcolii, acţiunile de combatere a absenteismului în rândul elevilor. Poliţiştii vor face periodic controale în baruri şi cafenele, iar dacă vor descoperi elevi care chiulesc de la ore vor informa Inspectoratul Şcolar şi şcolile de care aparţin, pentru a lua măsuri disciplinare.

Şeful Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Toth Sigismund a declarat că de la începutul anului şcolar, respectiv din septembrie şi până în decembrie 2012, au fost verificate periodic aproape 120 de unităţi de alimentaţie publică şi au fost descoperiţi în jur de 70 de elevi care absentau de la cursuri.

Potrivit unui studiu realizat de Inspectoratul Şcolar, elevii din judeţul Covasna au adunat peste un milion de absenţe în anul şcolar anterior, din care aproape jumătate nemotivate, şi nici noul an de învăţământ nu a debutat din acest punct de vedere sub auspicii mai bune. Potrivit conducerii Inspectoratului, în anul şcolar 2011-2012 s-au înregistrat în medie 39 de absenţe de elev, iar cele mai multe, peste 436.000, le-au adunat elevii de liceu care frecventează cursurile de zi. În topul unităţilor de învăţământ liceale cu cele mai multe absenţe conduc grupurile şcolare cu profil tehnologic, iar la polul opus se situează liceele teoretice. De asemenea, s-au înregistrat absenţe foarte multe la şcolile gimnaziale 'Neri Szent Fulop' din Sfântu Gheorghe şi la cele din localităţile Belin, Ghidfalău, Ojdula şi Araci, unde trăiesc comunităţi compacte de romi.

Pentru a combate absenteismul şi implicit abandonul şcolar, conducerea Inspectoratului a cerut unităţilor de învăţământ din judeţ să monitorizeze atent prezenţa la cursuri, să aplice cu exigenţă prevederile regulamentelor şcolare şi să capaciteze părinţii.

Keresztely Irma a menţionat că nivelul de pregătire al elevilor depinde în mare măsură de prezenţa la cursuri, iar grav este că mulţi dintre cei care chiulesc de la ore sunt elevi în ultimul an de liceu care urmează să susţină bacalaureatul. Rezultatele obţinute de absolvenţii anului trecut au fost extrem de slabe, doar 34% dintre aceştia reuşind să ia examenul în sesiunea din vară şi 19% în cea din toamnă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.