ACTUALITATE 21 iulie 2010

Actele inundate la Belin, uscate cu uscătorul de păr

de Ana Sidon | 100 vizualizări
O parte importantă de documente a intrat la apă în urma inundaţiilor Inundaţiile catastrofale de la Belin și Belin Vale au lăsat în urmă multe de făcut. Case de reparat, garduri de ridicat, poduri de refăcut, dar și acte de recuperat. Clădirea Primăriei din comună a fost una dintre cele serios afectate de viitura de duminică după-masa, care a spart încăperea secretarei comunei și a dus la căderea plafonului în pivniţă. Ca urmare, o bună parte din documentele Primăriei au intrat efectiv

O parte importantă de documente a intrat la apă în urma inundaţiilor

Inundaţiile catastrofale de la Belin și Belin Vale au lăsat în urmă multe de făcut. Case de reparat, garduri de ridicat, poduri de refăcut, dar și acte de recuperat. Clădirea Primăriei din comună a fost una dintre cele serios afectate de viitura de duminică după-masa, care a spart încăperea secretarei comunei și a dus la căderea plafonului în pivniţă.

Ca urmare, o bună parte din documentele Primăriei au intrat efectiv la apă, astfel că a fost nevoie de intervenţia angajaţilor pentru a le salva.

Primarul Siko Imre a afirmat că efectiv angajate ale instituţiei usucă actele cu ... uscătorul de păr, în speranţa că astfel vor reuși să repună în ordine contractele, proiectele de hotărâre de Consiliu Local, autorizaţiile sau alte documente care au fost inundate.

„O parte destul de importantă de acte a fost inundată, mai ales ce se afla în camera secretarei”, a spus primarul.

Dincolo de hilarul situaţiei, măsura necesită destul de mult timp și răbdare din partea celor care lucrează la uscatul hârtiilor.

Solidaritate cu sinistraţii

Pe de altă parte, după inundaţiile de duminică multe instituţii, organizaţii sau persoane și-au arătat sprijinul pentru sinistraţii din Belin și Belin Vale.

Astfel, de la Zagon și Crucea Roșie s-au primit materiale de construcţii, Biserica Unitariană a donat 100 de pachete cu alimente pentru oameni, Spitalul din Brașov trimite haine, parohia materiale de curăţenie și dezinfectanţi, astăzi și Poșta Română va duce un transport mai mare cu ajutoare și așa mai departe.

Comuna Belin a fost cea mai afectată de inundaţiile care bântuie judeţul nostru în ultima perioadă. După ploaia de duminică, podul care duce spre Belin Vale s-a distrus de tot și nu mai poate fi trecut decât la pas, în jur de 400 de oameni fiind astfel izolaţi, podul din comuna Belin s-a rupt și acesta, au fost inundate și afectate peste 300 de case și gospodării, zeci de fântâni și multe alte pagube.

De asemenea, o femeie și-a pierdut viaţa, Benko Ilona, în vârstă de 51 de ani, după ce a fost luată de viitură. Învăţătoarea va fi înmormântată în cursul zilei de astăzi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.