ACTUALITATE 18 martie 2018

(Update) Accidente cu victime și pagube materiale pe DN11 din cauza poleiului

de Iulia Drăghici - Taraș | 15910 vizualizări

UPDATE: Traficul este în continuare blocat pe DN11 pe ambele sensuri la kilometrul 46, în zona localității Cernat. Se lucrează la punerea pe roții a autoutilitarei răsturante. Se circulă deviat pe DN13 Covasna - DJ 121. 

Un autocamion s-a răsturnat la Cernat și două mașini au derapat la Tinoasa

Detalii AICI despre un alt accident produs duminică. 

Poleiul de pe DN11 de duminică dimineața a dus la mai multe evenimente rutiere soldate cu vătămări corporale și pagube materiale, informează IPJ Covasna. Accidentele au avut loc în zona kilometrilor 45, 61 și 62.

„În zona localității Tinoasa, două autoturisme au derapat și au ieșit în afara carosabilului, iar în zona localității Cernat un autocamion s-a răsturnat”, arată un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna.

Conform informărilor primite de la meteorologi, în perioada 18-22 martie 2018, în întreaga țară vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Pe fondul intensificărilor de vânt, în această perioadă se va semnala viscol.

8 recomandări pentru a evita accidentele nedorite

În acest context, IPJ Covasna transmite șoferilor și pietonilor o serie de recomandări pentru a circula în siguranță:

  1. Pe vreme rea, acordați un plus de atenție și concentrare la volan. Ploaia, lapovița, ninsoarea și vântul îngreunează circulația rutieră. De aceea, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare. Folosiți cu preponderență frâna de motor și nu bruscați comenzile autovehiculului, iar în curbe reduceți viteza din timp pentru a evita derapajul.
  2. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, astfel încât, cu cât viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu atât mai mare poate fi şi abaterea de la trasa ideală de rulare.
  3. Fiți atenți în special la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Nu opriți și nu staționați în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.
  4. Dacă traficul este aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum și vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul! Fiți politicoși cu ceilalați participanți la trafic și nu blocaţi intersecţiile. Nu depăşiți coloanele de autovehicule.
  5. Dacă vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviţei/ninsorii, se recomandă folosirea luminilor de către toţi conducătorii auto. De asemenea, în condiţii de vreme nefavorabilă, evitați depășirea în condiții de vizibilitate redusă și asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre.
  6. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare! Astfel, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie sau ninsoare, când din sensul opus se apropie alte vehicule.
  7. Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să vă echipaţi maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.
  8. Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi când vizibilitatea este redusă și să se asigure foarte bine înaintea traversării drumurilor.

Sursă foto: Arhivă, ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.