ACTUALITATE 9 ianuarie 2013

Academie de Fotbal la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 480 vizualizări

Academie de Fotbal la Sfântu GheorgheÎncepând cu această lună, cei mai talentați mici fotbaliști din Sfântu Gheorghe și împrejurimi vor avea ocazia de a se antrena în cadrul unei academii de fotbal. Suportul tehnic necesar funcționării academiei va fi acordat de Academia de Fotbal „Puskás Ferenc” din Ungaria, iar o parte din banii necesari vor veni de la Guvernul Ungariei. Copiii însă vor fi de aici, la fel ca și antrenorul primei grupe din cadrul academiei, Kertész Dávid. Acesta a terminat deja un curs de specialitate la Academia „Puskás Ferenc”.

„La Sfântu Gheorghe Academia va funcționa prin clubul de fotbal OSK, pentru că scopul nostru este acela de a avea o echipă locală puternică. Din puștii pe care îi vom crește acum se vor naște fotbaliștii de mâine, iar astfel fotbalul din Sfântu Gheorghe va reveni acolo unde îi este locul, printre cei mai buni” – ne-a declarat finanțatorul OSK Sfântu Gheorghe, Diószegi László.

Cei mai talentați copii vor avea ocazia să învețe la Academia „Puskás Ferenc”, de unde au șanse mari să prindă un contract bun în străinătate. „Trebuie să fim realiști, dacă un copil odată la doi-trei ani ajunge la „Puskás Ferenc”, e mare lucru. Asta nu înseamnă că restul nu sunt valoroși sau nu avem nevoie de ei” – afirmă antrenorul primei grupe din Sfântu Gheorghe, Kertész Dávid.

Preselecțiile vor avea loc luna aceasta, locul acestora, precum și condițiile vor fi făcute publice de către cei de la OSK la momentul oportun.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.