ACTUALITATE 21 septembrie 2010

Academia Mondială a omologat recordul unui covăsnean

de Monica Vrânceanu | 77 vizualizări
Biciclistului Pap Zoltan a intrat în Cartea recordurilor după ce în luna august a parcurs 1.000 de kilometri în 45 de ore și 35 de minute. Academia Mondială a Recordurilor (World Records Academy) a recunoscut și omologat recordul biciclistului covăsnean Pap Zoltan, care în luna august a parcurs 1.000 de kilometri în 45 de ore și 35 de minute. Pap Zoltan a primit din partea Academiei o medalie și un certificat care atestă faptul că a obținut cel mai bun timp din lume în ceea ce privește parcurgerea a 1000 de kilometri pe bicicletă. În același timp, Pap Zoltan

Biciclistului Pap Zoltan a intrat în Cartea recordurilor după ce în luna august a parcurs 1.000 de kilometri în 45 de ore și 35 de minute.

Academia Mondială a Recordurilor (World Records Academy) a recunoscut și omologat recordul biciclistului covăsnean Pap Zoltan, care în luna august a parcurs 1.000 de kilometri în 45 de ore și 35 de minute.

Pap Zoltan a primit din partea Academiei o medalie și un certificat care atestă faptul că a obținut cel mai bun timp din lume în ceea ce privește parcurgerea a 1000 de kilometri pe bicicletă. În același timp, Pap Zoltan va fi inclus în Cartea Recordurilor, Academia ocupându-se cu omologarea recordurilor sportive.

Din partea Primăriei Târgu Secuiesc, oraș în care locuiește, Pap Zoltan a primit bicicleta cu care a atins recordul mondial.

„Cei de la Academia Mondială a Recordurilor mi-au recunoscut recordul și l-au omologat, iar Primăria Târgu Secuiesc a plătit bicicleta, pe care o luasem de la un magazin din Miercurea Ciuc”, a spus Pap Zoltan.

Tur al Americii de 5.000 de kilometri

Biciclistul are planuri mari și, încurajat de recordul stabilit, dorește să meargă și mai departe. Astfel, Pap Zoltan vrea să ia parte la un tur al Statelor Unite ale Americii, care are loc în luna iunie a fiecărui an, cu pornire din statul California.

„Este o competiție serioasă, organizată pe două paliere: individual și echipe. Am primit invitația de a lua parte la eveniment ca și participant pe individual, însă acum trebuie să fac rost de niște sponsorizări, deoarece sunt implicate foarte multe costuri - de viză, de călătorie și de ședere, fiind necesar să stau acolo aproximativ două săptămâni”, a explicat biciclistul.

Covăsneanul Pap Zoltan, biciclist amator din Târgu-Secuiesc, a reușit să stabilească un nou record mondial la finele lunii august, el străbătând 1000 de kilometri cu bicicleta în 45 de ore și 35 de minute.Turul lui Pap Zoltan a început din Târgu Secuiesc, urmând ruta Braşov - Sibiu - Sebeş - Deva - Lugoj - Orşova - Drobeta Turnu Severin - Craiova - Piteşti - Câmpulung Muscel, cu întoarcere în Braşov şi apoi în Târgu Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
''panoramix'', 21 septembrie 2010
Felicitari ! Inca un covasnean care face cinste judetului si inca o data nu are sprijin sa-si continue drumul spre telul pe care si l-a propus ! Pacat ca nu ajutam asemenea oameni ! De obicei atunci citeste integral
Csilla, 21 septembrie 2010
Bravo cumetre!Ugyess vagy komam,csak igy tovabb!
Mirela, 21 septembrie 2010
Felicitări! Sper să găseşti sponsori pentru competiţia din America, şi să reprezinţi cu cinste judeţul Covasna. BAFTA!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.