ACTUALITATE 25 iunie 2013

Absolvenții pot intra în evidența AJOFM pentru un eventual ajutor de șomaj

de Monica Vrânceanu | 89 vizualizări

Tinerii absolvenți de liceu și de studii superioare sunt așteptați în această perioadă la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, pentru a-și depune dosarele care, dacă nu-și vor găsi de lucru în 60 de zile, le vor da dreptul la indemnizația de șomaj.

Directorul adjunct al AJOFM, Teglás Ferenc, a declarat că tinerii au timp pentru a intra în evidența Agenției până la finele lunii iulie, însă cu cât o fac mai repede cresc șansele de a-și găsi locuri de muncă, mai ales că există posibilitatea convențiilor care oferă avantaje angajatorilor.

Doar 28 de absolvenți au intrat până acum în evidența noastră, în condițiile în care ar trebui să fie peste 1.000 – căci există și o parte ce va continua studiile. Sigur că mai au timp, dar e preferabil să o facă mai repede. Există însă o anumită lejeritate a tinerilor, unii nu au primit certificatele de absolvire încă, plus că nici școlile nu prea cooperează, cu toate că am avut o înțelegere în acest sens. Școlile nu eliberează adeverințele necesare, sunt problematice, probabil că nu vor să lucreze în plus, având în vedere că va urma și perioada completării diplomelor de Bac”, a declarat Teglás.

Potrivit acestuia, reprezentanții a două societăți s-au interesat deja la Agenție despre posibilitatea angajării tinerilor prin convenție – unul cu activitate în domeniul tipografiei, altul cu activitate în domeniul fabricării pieselor auto.

Aproape 2.000 de tineri termină anul acesta liceul, iar jumătate dintre ei se vor orienta, probabil, către continuarea studiilor; acestui număr i se adaugă câteva sute de tineri ce termină studiile superioare în județ sau în afară și care, probabil, nu se vor angaja cu toții din prima.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.