ACTUALITATE 6 decembrie 2012

A început executarea silită a Casei de Cultură a Sindicatelor

de Monica Vrânceanu | 62 vizualizări

Autoritățile locale vor ca în doi-trei ani să intre în posesia acesteia.

A inceput executarea silitaPrimăria Sfântu Gheorghe continuă procedura de executare a Casei de Cultură a Sindicatelor, autoritățile locale dorind ca în doi-trei ani să intre în posesia acesteia.

Susținând că cei de la Casa de Cultură a Sindicatelor vor să pună presiuni pe autorități prin faptul că în clădire funcționează instituțiile culturale Ansamblul de Dansuri Háromszék și Studio M, primarul Antal Árpád a declarat că acest lucru nu va opri demersurile de executare silită.

„Datoriile pe care le au cei de la Casa de Cultură a Sindicatelor către bugetul local sunt undeva la 500.000 de lei și tot cresc. Dincolo de faptul că în clădire au funcționat Studio M și Ansamblul de Dansuri Háromszék, această clădire nu și-a prea făcut datoria de a ajuta cultura din oraș, așa că nu avem de ce să tolerăm la nesfârșit datoriile”, a explicat Antal Árpád.

Primarul spune că primii pași spre executarea Casei de Cultură au fost deja făcuți prin blocarea conturilor, chiar dacă Ansamblul de Dansuri și Studio M devin astfel „victime colaterale” a întregii situații.

„Este o situație juridică foarte complicată, am purtat nenumărate discuții pentru clarificarea conflictului, chiar și cu un prim-ministru am discutat despre găsirea unei rezolvări. Din păcate, până acum nu s-a rezolvat nimic, dar sper că în 2013 vom găsi soluții – ori prin scoaterea la licitație a Casei de Cultură, pe care să o cumpere Primăria, ori prin trecerea la autoritățile locale. În țară există o dorință unanimă a autorităților de a prelua casele de cultură ale sindicatelor, așa că va trebui găsită o soluție”, a mai spus Antal Árpád, adăugând că se vor găsi soluții pentru Ansamblul de Dansuri, chiar dacă va fi mai greu pentru început.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.