ACTUALITATE 14 iulie 2014

A început distribuirea cardurilor naționale de sănătate

de Székely Emőke | 68 vizualizări

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Covasna a distribuit primele 80 de carduri naționale de sănătate, acestea ajungând la pacienții dependenți de dializă. În următoarele luni cardurile trebuie distribuite tuturor asiguraților, însă deocamdată nu se cunoaște modalitatea prin care oamenii vor ajunge în posesia acestora.

„Distribuirea cardurilor a început printr-un program pilot între Casele de Asigurări și Centrele de Dializă. Astfel la nivelul județului Covasna am primit 87 de carduri pentru acești pacienți din care am distribuit 80, în celelalte cazuri pacientul a decedat între timp sau s-a mutat în străinătate sau nu mai are nevoie de dializă. Am colaborat foarte bine cu Centrul de Dializă, când veneau pacienții, primeau cardurile pe baza unui borderou, iar acestea au fost activate de cei de la Centrul de Dializă” – ne-a declarat directorul Casei de Asigurări de Sănătate Covasna, Ghiţă Drăgoiu.

Acesta a precizat că în următoarele luni toți asigurații vor intra în posesia cardurilor, însă deocamdată nu se știe modalitatea prin care aceste documente vor fi distribuite oamenilor.

Pacienţii vor folosi cardul de sănătate ori de câte ori merg la medic. Acesta conţine numele, prenumele şi codul de identificare în sistemul de sănătate. De asemenea, va avea un cip cu informaţiile esenţiale ale bolnavului: CNP-ul, grupa sanguină, RH-ul, eventualele boli cronice şi datele de contact ale medicului de familie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.