ACTUALITATE 1 aprilie 2011

A fost inaugurat primul Centru de Voluntariat al judeţului

de Monica Vrânceanu | 98 vizualizări
Ieri a fost inaugurat la Sfântu-Gheorghe primul Centru de Voluntariat din judeţul Covasna, acesta cuprinzând o serie de organizaţii de tineret care promovează activ voluntariatul. Centrul de Voluntariat Hiti este coordonat de Kelemen Eva şi beneficiază de acreditarea Centrului Naţional de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis. Potrivit lui Kelemen Eva, Centrul se va axa pe implicarea cât mai multor tineri în acţiunile

Ieri a fost inaugurat la Sfântu-Gheorghe primul Centru de Voluntariat din judeţul Covasna, acesta cuprinzând o serie de organizaţii de tineret care promovează activ voluntariatul. Centrul de Voluntariat Hiti este coordonat de Kelemen Eva şi beneficiază de acreditarea Centrului Naţional de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis.

Potrivit lui Kelemen Eva, Centrul se va axa pe implicarea cât mai multor tineri în acţiunile de voluntariat, inclusiv prin perfecţionarea acestora şi promovarea voluntariatului, mai ales că 2011 este Anul European al Voluntariatului.

Pentru început, Centrul va realiza o bază de date unde vor fi luate în evidenţă toate organizaţiile din judeţ care se implică în acţiuni de voluntariat, urmând să ofere consultanţă şi sfaturi, astfel încât, prin proiecte, mişcările de tineret şi voluntariatul să se omogenizeze şi să poată forma un întreg care să aibă o voce puternică. În plus, luna viitoare  va fi lansat un Ghid al celor implicaţi în voluntariatul covăsnean, urmând ca la începutul lunii mai Centru să se ocupe de Săptămâna Naţională a Voluntariatului la Sfântu-Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cateva proiecte majore si calea catre “civilizatie” | RomaniaPozitiva, 4 aprilie 2011
[...] 2011 al programului “I love Velo” din Bucuresti, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta, a primului Centru de Voluntariat al orasului Sfantu-Gheorghe, a Centrului de Resurse Culturale de la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.