ACTUALITATE 23 iulie 2013

A fost deschis Centrul de tratament balnear de la Hătuica

de Agerpres | 676 vizualizări

Centrul de tratament balnear din localitatea Hătuica, comuna Catalina, construit în urmă cu aproape doi ani, a fost introdus luni în circuitul turistic. Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa autorităţilor locale, care au precizat că investiţia s-a cifrat la circa 2,6 milioane de lei, dintre care 1,5 milioane de lei au fost asiguraţi de fostul Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar restul de autorităţile locale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că centrul nu a putut fi deschis până acum, deşi fusese inaugurat în urmă cu aproape doi ani în prezenţa fostului ministru Elena Udrea, deoarece nu a putut fi asigurat mobilierul şi nici personalul necesar, întrucât fostul Guvern blocase posturile şi achiziţiile pe fondul austerităţii financiare. Tamas a precizat că între timp Consiliul Judeţean Covasna a înfiinţat Asociaţia de dezvoltare intercomunitară AquaSic împreună cu cinci comune din judeţ în scopul promovării turismului balnear, iar prin intermediul acesteia a fost achiziţionat mobilierul şi au fost angajaţi trei oameni care vor lucra la băile din Hătuica.

Un mic centru balnear a fost deschis anul trecut şi în staţiunea Şugaş Băi, nu departe de Sfântu Gheorghe, unde turiştii au la dispoziţie bazine şi saune, iar în curând va deveni funcţional şi cel din staţiunea Vâlcele construit din fonduri europene prin proiectul „Drumul apelor minerale”.

Oferta turistică a judeţului Covasna în acest sezon estival are în prim plan nu doar aceste centre de tratament, ci şi mai multe băi tradiţionale cu apă minerală renovate în ultimii ani, inclusiv cu sprijinul unor voluntari. Aceste băi, folosite de sute de ani de localnici pentru a-şi trata diverse boli, sunt de fapt nişte piscine din lemn „pierdute” în pădure, unde turiştii se pot scălda gratuit în apă minerală. Ideea autorităţilor locale a fost de a reconstrui aceste băi tradiţionale nu neapărat pentru efectul curativ, cât mai ales pentru ineditul lor. Astfel de oaze de linişte şi răcoare, unde turiştii pot petrece câteva zile de vacanţă sunt în mai multe locali­tăţi, printre care Cernat, Bodoc, Olteni, Peteni şi Turia. Autorităţile locale speră ca odată cu punerea lor în funcţiune să revigoreze turismul şi să sprijine afacerile proprietarilor de pensiuni din mediul rural.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.