ACTUALITATE 4 ianuarie 2015

A crescut numărul persoanelor de la Adăpostul de noapte

de Székely Emőke | 122 vizualizări

Vremea geroasă din ultimele zile a dus la creșterea numărului celor care aleg să își petreacă nopțile la Adăpostul de noapte din Sfântu Gheorghe, în loc să se refugieze într-una din clădirile părăsite din oraș – spune directorul Adăpostului, Székely Róbert.

Acesta a declarat că dacă la începutul lunii decembrie aveau grijă de 35 de persoane, numărul acestora a crescut la aproape 50 în ultimele zile. „Este vorba nu doar de persoane din Sfântu Gheorghe, ci și din localitățile limitrofe, care aleg să petreacă noaptea la căldură. De altfel, voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez merg în locurile frecventate de oamenii fără adăpost, la vechile centrale termice sau pe malul Oltului și încearcă să îi convingă să vină la Adăpost, însă un singur bărbat a decis să nu stea în frig” – spune Székely Róbert.

Acesta a precizat că voluntarii merg cel puțin săptămânal cu ceai cald în locurile unde se știe că își fac veacul persoane fără adăpost. De altfel, în zilele cu ger Adăpostul îi primește pe cei nevoiași și în timpul zilei, aceștia se pot încălzi câteva ore dacă doresc.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.