ACTUALITATE 27 ianuarie 2013

A crescut numărul cazurilor de corupţie sesizate în Covasna

de Monica Vrânceanu | 59 vizualizări

159 de persoane din judeţ au fost cercetate anul trecut pentru corupţie.

A crescut numărul cazurilor de corupţie sesizate în CovasnaUn bilanț al Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Covasna arată că numărul persoanelor cercetate în dosarele de corupție a crescut simțitor la nivelul județului în anul 2012, an în care au fost cercetate 159 de persoane pentru fapte de corupţie şi infracţiuni din sfera evaziunii fiscale, 32 lucrători fiind din Ministerul Administrației și Internelor (MAI). Numărul dosarelor în care s-a dispus începerea urmăririi penale a a crescut în comparație cu anul precedent în proporţie de 28%, în creştere fiind şi numărul persoanelor cercetate din MAI faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale, respectiv 13 (faţă de două în 2011),  restul fiind persoane aflate în legătură cu personal MAI.

În 2012 au fost organizate cinci acţiuni de prindere în flagrant, trei dintre acestea fiind finalizate pozitiv – două acţiuni pentru infracţiuni de şantaj şi o acţiune pe linia evaziunii fiscale.

În vederea realizării obiectivelor DGA, Serviciul Judeţean  încurajează cetăţenii să sesizeze faptele de corupţie comise de către personalul MAI, inclusiv telefonic la linia gratuită anticorupţie TelVerde a D.G.A. – 0800.806.806 sau la numărul de telefon  0267307490.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.