ACTUALITATE 8 martie 2022

Școala cu clasele I-VIII din Belin va fi reabilitată și mansardată

de David Leonard Bularca | 591 vizualizări

Autoritățile din Comuna Belin au în plan să reabiliteze și să mansardeze școala cu clasele I-VIII din localitate, conform unei licitații publicate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Viceprimarul, Ferencz Zoltán susține că lucrările ar trebui să se încheie în 12 luni de la începerea acestora. 

Banii pentru această investiție au venit de la Compania Națională de Investiții (CNI).

„Investiția ar trebui să se termine în maximum 12 luni de la semnarea contractului. Suma a fost modificată. În prima parte am avut 2 milioane și 200 de mii de lei. Însă de la CNI, pentru că prețurile au crescut, ni s-au mai adăugat până la 3 milioane 700 de mii de lei. Sperăm că până pe 14, luna aceasta, când e ultima zi de înscriere pentru licitație, să găsim o firmă care să facă lucrarea”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, viceprimarul Ferencz Zoltán.

Creșterea prețurilor a întârziat începerea lucrărilor

Tot Ferencz Zoltán a spus și că licitația a mai fost făcută și anul trecut, atunci când o firmă a și preluat atribuțiile de executare, însă, pentru că prețurile au crescut, nu s-au mai depus banii ce reprezentau garanția lucrărilor, așa că autoritățile s-au văzut nevoite să rezilieze contractul. 

„A mai fost licitație anul trecut. Atunci a câștigat o firmă, dar din motiv că suma era prea mică, pentru că au crescut prețurile, nu au mai depus garanția de bună execuție și atunci am fost nevoiți să reziliem contractul”, a explicat viceprimarul.

Școala nu a mai fost modernizată de mult timp, însă au avut loc lucrări mai mici.

„Renovări din acestea mai mici s-au făcut, s-au schimbat geamurile, dar modernizat nu a mai fost de mult”, a mai spus Ferencz Zoltán. 

Autoritățile din Belin mai au în plan și să dărâme Casa de Cultură, care se află într-o stare avansată de degradare, și să construiască în locul ei o sală de sport, printr-un proiect depus tot la CNI. 

În comună sunt două școli și două grădinițe, conform informațiilor publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Și singura școală din Comuna Estelnic ar putea intra în renovare, după cum relatam la jumătatea lunii februarie în ziarul Observatorul de Covasna și pe CovasnaMedia.ro.

Sursa foto: Ferencz Zoltán, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.