ACTUALITATE 14 februarie 2022

Singura școală din Comuna Estelnic ar putea intra în renovare

de David Leonard Bularca | 2230 vizualizări

Clădirea nu a mai avut parte de modernizări până acum

Școala Gimnazială din Comuna Estelnic, „Nagy Mózes”, ar putea intra într-un proces de reabilitare începând cu acest an, dacă planurile primăriei se concretizează. Autoritățile locale au depus în acest sens proiectul pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pentru a contracta un constructor. 

„Școala Gimnazială din Comuna Estelnic, „Nagy Mózes” are, practic, două clădiri. Cea veche, care va fi reabilitată acum. Sperăm că putem să dăm drumul la lucrări anul acesta și avem și o construcție nouă. Nu știu exact anul când a fost construită. Partea aceasta, veche, este într-o stare foarte rea. Avem proiectul acesta câștigat prin Programul Operațional Regional. Bugetul proiectului este în jur de 2,5 milioane de lei (n. red. aici sunt incluse construcția, montajul și TVA-ul), din care 98% va fi finanțat de către Programul Operațional Regional și cei 2% este aportul propriu al comunei”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, primarul Comunei Estelnic, Salamon Balázs.

S-a decis să se realizeze o reabilitare pentru a nu se demola clădirea, căci „are niște elemente care trebuie păstrate”.

„Clădirea nu va fi demolată, dar va fi reînnoită, având în vedere că este foarte veche. Are niște elemente care trebuie păstrate. De aceea proiectantul a prevăzut așa, să fie reabilitat practic. Deci proiectul cuprinde reabilitarea clădirii, dotarea claselor și amenajarea terenului aferent. În clădirea veche sunt două clase și sala de sport”, a detaliat edilul Salamon Balázs.

Clădirea nu a mai avut parte de modernizări până acum, conform anunțului de pe SEAP. 

„Până în prezent la această clădire nu s-au efectuat reparații capitale complexe și modernizări. Astfel prin procedura de achiziție publică se vor achiziționa lucrări de execuție, pentru obiectivul aferent investiției: „REABILITARE ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ ”NAGY MÓZES” ESTELNIC”, conform legislației în vigoare”, se arată în anunț. 

Până pe 28 februarie cei interesați pot depune oferte pentru contractul de execuției al lucrărilor.

Sursa foto: Salamon Balázs, pentru Observatorul de Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.