ACTUALITATE 5 decembrie 2022

Întorsura Buzăului „îmbracă hainele” de sărbători. Când se vor aprinde luminile de Crăciun

de David Leonard Bularca | 870 vizualizări

Întorsura Buzăului se pregătește să îmbrace hainele de sărbători. Inaugurarea târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv în orașul covăsnean va avea loc luni, 5 decembrie, de la ora 17:00. Tot atunci va avea loc și o acțiune caritabilă a unuia dintre comercianții prezenți la târg, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, viceprimarul Silviu Popica. 

Comercianților locali li s-a oferit posibilitatea să își vândă produsele în piațeta din centrul orașului fără să plătească nici o sumă de bani autorităților locale. 

„Căsuțele sunt în piațetă și sunt oferite gratuit comercianților locali. Nu este un spectacol propriu-zis. Comerciantul care face acțiunea caritabilă a invitat corul „Voineștenii" pentru a cânta la deschidere. Dacă li se alătură și alții doritori, sunt bineveniți. Acțiunea caritabilă va fi organizată de către un comerciant care va dona întregul profit din ziua de luni”, ne-a spus viceprimarul Silviu Popica. 

Tot el ne-a spus că nu s-au cumpărat instalații noi pentru sărbătorile din acest an, pentru că nu a fost nevoie. 

„Nimic nou față de anul trecut, sunt aceleași instalații. Ținând cont de faptul că cele existente au fost păstrate în condiții bune, nu am achiziționat nimic în plus. Vor fi instalate în aceleași locații ca și anul trecut”, a explicat Silviu Popica. 

Chiar dacă la inaugurarea târgului de Crăciun de anul trecut unele voci au susținut că era mai bine dacă circulația pe DN10 ar fi fost deviată, pentru siguranța participanților, autoritățile susțin că nici în acest an nu s-a luat o astfel de decizie. 

„Nu cred că va fi cazul să fie oprită circulația. Pentru orice eventualitate, am informat organele de poliție și jandarmi despre posibilitatea participării unui număr mare de persoane care vor vizita târgul în ziua deschiderii. Practic nu este organizată o adunare publică, ci din experiență știm că la orice inaugurare este posibil să participe mai multe persoane decât de obicei”, a mai spus, în final, pentru redacția noastră, viceprimarul din Întorsura Buzăului. 

Întorsura Buzăului a avut parte pentru prima dată de un târg de Crăciun în 2021. Atunci, sute de oameni au participat la inaugurare, când a fost aprins și iluminatul festiv. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.