ACTUALITATE 9 iunie 2021

9 căruțași amendați cu 18.000 de lei pentru transport ilegal de lemne

de Iulia Drăghici - Taraș | 16973 vizualizări

La data 08.06.2021, polițiștii din cadrul posturilor de poliție Vâlcele și Hăghig au organizat o acțiune comună pe raza localităților Ariușd și Hetea în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite în domeniul silvic.

În cursul acțiunii polițiștii au identificat 9 atelaje hipo care transportau material lemnos provenit din ridicarea din fondul forestier, fără aprobare legală, a resturilor de exploatare nevalorificabile.

În consecință, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010.

De asemenea, cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și  a fost predată în custodia orgamelor silvice.

Totodată, la aceeași data, în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul structurilor menționate anterior au prins în flagrant doi bărbați, de 23 și 28 de ani, în timp ce transportau cu un atelaj hipo material lemnos de esență plop tremurător.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că materialul lemnos transportat este rezultatul tăierii de pe picior și sustragerii a unui număr de 3 arbori dintr-o pădure de pe raza comunei Vâlcele.

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării materialul lemnos, care a fost lăsat în custodia organelor silvice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori nemarcați, și furtul de arbori nemarcați.

Sursa: comunicat de presă IPJ Covasna.

Sursa foto: IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.