ACTUALITATE 15 iulie 2010

700.000 de lei pentru 14 localităţi inundate

de Ana Sidon | 62 vizualizări
Banii vor fi repartizaţi din bugetul propriu al judeţului, în cadrul ședinţei din luna iulie a Consiliului Judeţean Consiliul Județean Covasna propune în cadrul ședinței din luna iulie acordarea unui sprijin urgent pentru diminuarea efectelor pagubelor produse de inundațiile din județ, valoarea totală a sumei fiind de 700.000 de lei din bugetul propriu al județului. Potrivit reprezentanților CJ, acesta este primul pas de acest gen făcut din partea instituției în ultimii 20 de ani. „Sumele care vor ajunge la

Banii vor fi repartizaţi din bugetul propriu al judeţului, în cadrul ședinţei din luna iulie a Consiliului Judeţean

Consiliul Județean Covasna propune în cadrul ședinței din luna iulie acordarea unui sprijin urgent pentru diminuarea efectelor pagubelor produse de inundațiile din județ, valoarea totală a sumei fiind de 700.000 de lei din bugetul propriu al județului.

Potrivit reprezentanților CJ, acesta este primul pas de acest gen făcut din partea instituției în ultimii 20 de ani.

„Sumele care vor ajunge la primării sunt între 20 și 50 de mii lei. Cel mai mare sprijin îl vor primi municipiul Sfântu-Gheorghe şi comuna Belin. Sprijinul acordat poate fi folosit de primării pentru reabilitarea investițiilor publice distruse sau avariate de inundații. În acelaşi timp, vom decide şi asupra unui fond special pentru repararea investițiilor făcute de Consiliul Județean sau prin programe guvernamentale, cum ar fi drumurile județene, poduri avariate”, a declarat președintele CJ, Tamás Sándor.

În total, conducerea CJ Covasna propune alocarea unui sprijin financiar pentru 14 localități: Sfântu-Gheorghe, Covasna, Baraolt, Brăduț, Barcani, Bodoc, Belin, Ilieni, Malnaş, Bățanii Mari, Reci, Ozun, Turia şi Zăbala.

Preşedintele CJ Covasna a mai adăugat că au depus încă o dată la Guvern, împreună cu SGA Covasna, lista lucrărilor de investiții care sunt urgente din punctul de vedere al protecției împotriva inundațiilor. În județ este nevoie de 9 intervenții urgente: regularizarea albiilor pe pârâurile Casin, Baraolt, Ghelința, Pava, Covasna, Valea Mare, Dobârlău, Lemnia, Debren, respectiv pe Râul Negru. Valoarea investițiilor propuse se ridică la peste 100 de milioane de lei.

Sursa foto: agentia.org

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.