ACTUALITATE 18 septembrie 2014

7.000 de motocicliști sunt așteptați sâmbătă la Sânzieni

de Székely Emőke | 160 vizualizări

Participarea altor persoane la manifestaţie este interzisă şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 5.000-50.000 lei

Mii de motocicliști din toată țara vor merge sâmbătă la Sânzieni în memoria colegului lor decedat în luna august. Organizatorii spun că acest gest se doreşte a fi şi un semnal de alarmă adresat atât autorităţilor, cât şi anumitor grupuri de persoane pentru a atrage atenţia că acest gen de evenimente are consecinţe care trebuie să atragă un răspuns categoric şi drastic atât din partea instituţiilor statului, cât şi din partea opiniei publice. „Comunitatea moto din România pe care o reprezentăm nu va rămâne fără reacţie şi va continua să facă toate demersurile pe care le va considera necesare atât pentru soluţionarea corectă a situaţiei de la Sânzieni, cât şi pentru împiedicarea unor evenimente similare” – spun organizatorii, Asociația Chopper Academy M.C..

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gheorghe Doja” Covasna, în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov, va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestaţiei comemorative în amintirea lui Sebestyén Attila, decedat în comuna Sânzieni la data de 10 august în urma unui accident.

Manifestarea se va desfăşura în data de 20 septembrie între orele 12.00 – 18.00. Această manifestare comemorativă este organizată de Asociaţia Chopper Academy M.C.. Organizatorul a solicitat în mod expres prin cererea de avizare a manifestării depusă la primăria Sânzieni, ca această manifestare să fie adresată exclusiv motocicliştilor. În conformitate cu prevederile legale, participarea altor persoane este interzisă şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 5.000 la 50.000 lei.

Legea interzice desfăşurarea a două sau mai multe adunări publice distincte în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee indiferent de caracterul acestora. Pentru buna desfăşurare a acestei manifestări, asociaţia organizatoare a emis şi adus la cunoştinţa participanţilor un regulament de comportare pe timpul acestei comemorări. „Având în vedere faptul că la această manifestare se estimează participarea unui număr de aproximativ 7.000 de motociclişti, rugăm organizatorii pe de o parte şi participanţii pe de altă parte, să respecte toate reglementările legale prevăzute de legislaţia în vigoare (Legea 60/1991 Republicată), pentru prevenirea oricăror fapte ce pot afecta programul manifestărilor şi siguranţa cetăţenilor” – se arată într-un comunicat emis de Jandarmerie.

Acesta nu este primul eveniment de acest fel care are loc la Sânzieni, după ce la câteva zile după moartea colegului lor sute de iubitori ai motoarelor s-au deplasat la Sânzieni pentru a aprinde o lumânare în memoria acestuia.

Accidentul a avut loc pe data de 10 august, când un motociclist a lovit o fetiță de 11 ani care a vrut să traverseze strada neregulamentar. Bărbatul care conducea și pasagera din spate au căzut de pe motocicleta care a ajuns pe acoperișul unei case. În cădere motociclistul a lovit un alt minor, în vârstă de 14 ani, care însă nu a suferit răni grave. Motociclistul a murit pe loc, iar pasagera din spatele lui a fost rănită. După cei doi venea un alt motociclist care a oprit pentru a anunța autoritățile și a acorda primul ajutor, însă rudele nervoase ale fetiței lovite l-au bătut și l-au înjunghiat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.