ACTUALITATE 26 aprilie 2017

600.000 de euro pentru Centrul Cultural din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1747 vizualizări

Primăria Întorsura Buzăului a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene un proiect de modernizare, extindere și dotare a imobilului unde va funcționa viitorul Centru Cultural modern al orașului. Suma solicitată de autoritățile întorsurene este de 600.000 de euro.

„Am fost prinși pe lista sinteză a Ministerului Dezvoltării, asta înseamnă că dintre toate proiectele depuse au fost selectate cele mai bune și acum ni se cere să completăm dosarele cu câteva documente. (...) Ne dorim să fie un centru de cultură cu o anumită pretenție. Noi vom fi obligați să venim cu vreo 10% din sumă. Clădirea va fi extinsă, adică vom mai face niște birouri sus, iar mai apoi vom face modificări să scoatem de acolo spiritul acesta auster de bancă. Vrem să ne ducem și înspre zona modernității în ceea ce privește facilitățile, dar totodată vrem să achiziționăm un covor de calitate, draperii, nu jaluzele, și așa mai departe”, ne-a declarat primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, care a mai precizat „că e departe să vorbim de inaugurare, dar dacă primim finanțarea ar cam trebui ca în maxim doi ani să terminăm”.

Clădirea utilizată în trecut de o bancă comercială, situată lângă Primărie, a fost cumpărată de autoritățile locale la sfârșitul anului trecut, cu aproape 200.000 de euro cu scopul de a fi transformată într-un Centru Cultural modern.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.