ACTUALITATE 20 august 2020

50 de pacienți COVID internați la Spitalul Județean, majoritatea în stare medie sau gravă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1178 vizualizări

Majoritatea cazurilor de COVID-19 internate la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe sunt pacienți în stare medie sau gravă, a informat miercuri, într-o conferință de presă, managerul András-Nagy Róbert. În raportare s-a precizat și faptul că în rândul pacienților internați aici din cauza COVID-19 se numără 50 de persoane. 

Dintre acești 50 de pacienți, 45 sunt internați pe secția de Infecțioase COVID, 3 la chirurgie și 2 persoane la ATI. Numărul pacienților asimptomatici este de 5, astfel că restul sunt fie în stare medie, fie în stare gravă. 

În formă asimptomatică, în formă ușoară, sunt 5 cazuri, în formă medie sunt un număr de 38 de persoane, respectiv în formă gravă, iar pe secția de Infecțioase COVID adulți, un număr de 2 pacienți. Tot pe această secție, numărul de pacienți oxigeno-dependeți este în număr de 14. Necesită oxigeno-terapie continuă pacienții cu formă gravă. Dintre aceste 45 de cazuri, un singur caz este copil, se încadrează în grupa de vârstă 10 – 18 ani. Pe secția de Chirurgie COVID avem în prezent trei cazuri, un caz din județul Covasna, respectiv două cazuri din județul Brașov. Toți au trecut prin intervenții chirurgicale de chirurgie generală și acum sunt în fază de vindecare și din punct de vedere chirurgical. La secția de Terapie Intensivă COVID avem 2 cazuri, un caz critic, care este neintubat, iar unul în stare foarte gravă, intubat și în momentul de față. Durata de intubare la cazul respectiv este destul de mare. (...) Toți cei cu formă medie sau gravă a acestei boli, cauzată de infectarea cu noul coronavirus prezintă o formă medie sau mai gravă de pneumonie. Toți cei pe care i-am amintit și toți cei care sunt oxigeno-dependenți necesită și tratament pentru o pneumonie pe fond de infecție virală”, a declarat miercuri, în cadrul unei videoconferințe de presă, managerul spitalului, András-Nagy Róbert. 

Tot acesta a explicat și că la spital ajung cazuri mai grave în prezent, decât erau în prima parte a epidemiei.  

Sunt câteva cazuri, care când ajung în spital, deja au testul negativ, dar prezintă o formă a plămânului caracteristică pentru COVID-19, respectiv și analizele de laborator arată că ar fi o infecție de COVID-19. Din anamneză, informațiile pe care le strâng colegii mei de la familie, de la aparținători, întotdeauna se confirmă faptul că, cu două-trei săptămâni înainte, bolnavul a prezentat simptomatologie specifică, deci a fost bolnav cu două-trei săptămâni înainte cu febră, cu tuse, caracteristice COVID-19, dar a stat acasă. Când ajung în spital, colegii mei constată acest lucru, mai ales că gravitatea, în multe situații, se prezintă la multe cazuri cu realizarea unui pneumonii mult mai grave decât cele cu care ne-am obișnuit. Acest lucru ne conduce și la faptul că nu numai partea de statistică, ci și formele care se prezintă la spital sunt mult mai grave decât cele care erau în martie – mai. Concluzia noastră este în sensul că formele care ajung în spital în momentul de față, necesită o atenție mult mai mare, necesită un tratament mult mai accentuat, datorită acestui fapt, că fac forme de pneumonie mai gravă pacienții diagnosticați cu COVID-19”, a spus managerul, care a făcut în acest context un nou apel la populația județului să respecte regulile de distanțare, să se spele des pe mâini și să poate mască. 

Legat de eficiența măștii, acesta a spus că munca în spital dovedește acest lucru, mai ales că în rândul angajaților au mai fost doar 5 sau 6 infectări cu COVID-19 în perioada iunie – august, infectări care e posibil să se fi produs mai degrabă în comunitate.  

Pe de altă parte, faptul că în ultima perioadă în spital rămân cazuri grave este datorat și schimbării legislației, care permite pacienților asimptomatici să se izoleze acasă, la cerere. 

În spital erau miercuri internate și 11 cazuri suspecte COVID, pentru care se așteaptă rezultatele testelor. 

În perioada 12 – 19 august au fost făcute și 36 de externări. Tot în aceeași perioadă a avut loc și un deces, al unui bărbat în vârstă de 65 de ani. 

La nivel județean, miercuri au fost raportate încă 16 cazuri de COVID-19. În total, numărul ajunge la 633. Dintre acestea, 126 sunt active, pentru că 493 sunt declarate vindecate, iar 14 decedate. 

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 12.654 de teste (363 de teste prelucrate în ultimele 24 de ore), la care se adaugă alte 8.281 de teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea jud. Brașov, Mureș și Sibiu”, potrivit datelor furnizate de Prefectura Covasna.

La nivel național, miercuri au fost raportate 1.409 de cazuri noi, depistate din 24.307 prelucrate în ultimele 24 de ore.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.