ACTUALITATE 6 februarie 2013

Pensionarii depun cererile pentru biletele de tratament

de Monica Vrânceanu | 362 vizualizări

Pensionarii depun cererile pentru biletele de tratament

Pensionarii depun cererile pentru biletele de tratamentAproape 350 de pensionari au depus deja cereri către Casa de Pensii Covasna pentru a intra în posesia biletelor de tratament subvenţionate de la Stat în acest an. Din experienţa anilor anteriori, majoritatea pensionarilor covăsneni vor bilete de tratament pentru staţiunile din apropiere, tocmai pentru a face economie la transport. Directorul Casei de Pensii Covasna, Silviu Crăciun, a declarat că pensionarii din judeţ au început deja să depună cereri, chiar dacă nu s-a făcut încă repartizarea biletelor şi acestea vor veni abia în aprilie.

Potrivit lui Crăciun, în 2012 s-au înregistrat 2.306 cereri pentru bilete, în vreme ce judeţului nostru i-au fost repartizate 1.782, iar 1.551 dintre acestea au fost valorificate, deoarece au existat şi restituiri.

„În general, pensionarii din Covasna vor bilete pentru staţiunile Covasna şi Tuşnad. Foarte puţini vor la mare şi deloc în staţiuni precum Buziaş sau Amara”, a mai explicat Crăciun.

De biletele de tratament beneficiază pensionarii, salariaţii bugetari şi persoanele cu handicap sau cazuri speciale. Subvenţionarea se face cu 50% din valoarea biletului, în funcţie de venitul solicitantului. Primele vacanţe pe bilete vor începe în luna mai, iar ultimele vor fi cele din decembrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.