ACTUALITATE 5 decembrie 2012

O nouă asociație sportivă în Sfântu Gheorghe – Sport-All

de Székely Emőke | 795 vizualizări

O noua asociatie sportivaMultiplul campion la karate, Vass Hunor a înființat în luna septembrie a acestui an o asociație sportivă proprie numită Sport-All. Am stat de vorbă cu el despre activități și planurile pe care le are.

– Întâi de toate, spune-mi de ce ai înființat această asociație sportivă?

– Sunt foarte mulți copii în Sfântu Gheorghe care practică sportul. Scopul nostru principal este acela de a le da șansa de afirmare, de a crea o continuitate în creșterea sportivilor începând de la grădiniță până la vârsta senioratului. De asemenea ne dorim să avem cât mai multe ramuri sportive în cadrul asociației și să participăm la toate acțiunile din oraș care au ca tematică sportul și mișcarea.

– Deocamdată ce secții aveți și cine frecventează antrenamentele?

– Secția de bază este cea de karate, și deocamdată mai avem zumba. Antrenamentele de karate le fac împreună cu Radu Gal, ne ocupăm de preșcolari dimineața și de școlari după masa. De asemenea avem o grupă de sportivi de performanță. Pregătirea lor diferă întrucât se axează pe competiții, așadar cu ei ne antrenăm separat în sala de sport a Școlii „Ady Endre”. Secția de zumba condusă de Vitus Kinga este frecventată mai mult de femei.

– Ce planuri de viitor are ::Sport-All::? Veți merge la concursuri?

– Da, la sfârșitul acestei săptămâni vom participa la un concurs internațional de karate destinat copiilor, ce va avea loc în Ungaria. Sunt conștient de faptul că îmi arunc elevii în apa adâncă, cum se spune, dar mi se pare o metodă bună, astfel vor învăța să ridice ștacheta tot mai sus. Nu pot avea așteptări foarte mari de la acest concurs, dacă vor fi câteva medalii, voi fi pe deplin mulțumit.

– Pentru copiii de grădiniță pregătiți ceva concurs?

– Pe data de 15 decembrie va avea loc Cupa de Crăciun, un concurs destinat copiilor. Scopul acestuia este acela de a consolida relațiile din cadrul asociației, de a fi împreună cu părinții și copiii, de a crea o atmosferă de familie.

– Ce greutăți aveți în cadrul asociației?

– Suntem la început de drum și orice început e greu. Căutăm sponsori pe lângă sponsorul nostru principal, care este firma Orex. Ne dorim să achiziționăm un tatami pentru a ne putea antrena în condiții decente, dar acesta costă destul de mult, peste 2.000 de euro. Cu pași mărunți și perseverență însă cu siguranță vom reuși.

Teme articol: karate Vass Hunor
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.