ACTUALITATE 10 martie 2011

200.000 de lei de la bugetul judeţului pentru ONG-urile din sfera socială

de Monica Vrânceanu | 69 vizualizări
Consiliul Județean (CJ) Covasna va finanța în acest an cinci fundații și asociații care derulează programe sociale, venind astfel în sprijinul acțiunilor sociale realizate la nivel instituțional în județ. Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat ieri că CJ a decis să mărească suma totală de finanțare a organizațiilor non-guvernamentale, chiar dacă bugetul județului nu este unul tocmai mare, simțindu-se în

Consiliul Județean (CJ) Covasna va finanța în acest an cinci fundații și asociații care derulează programe sociale, venind astfel în sprijinul acțiunilor sociale realizate la nivel instituțional în județ.

Președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat ieri că CJ a decis să mărească suma totală de finanțare a organizațiilor non-guvernamentale, chiar dacă bugetul județului nu este unul tocmai mare, simțindu-se în continuare efectele crizei financiare.

Potrivit lui Tamas Sandor, dacă fundațiile și asociațiile colaboratoare cu CJ au primit în 2007 un sprijin total de 110.000 lei iar apoi, între 2008 și 2010, sprijin total de 150.000 de lei în fiecare an, în 2011 vor fi sprijinite cu un total de 200.000 de lei.

Organizațiile non-guvernamentale care vor primi sprijin din partea autorităților județene sunt Fundația Creștină Diakonia, Caritas, Fundația Izabella, Asociația „Credem că sunt Importanți” și Asociația Haromszeki Mara. Aceste organizații activează în sfera serviciilor sociale pentru bătrâni și copii cu dizabilități sau neglijați, ele acoperind în principal zonele Sfântu Gheorghe, Covasna și Baraolt. Potrivit reprezentanților asociațiilor și fundațiilor partenere ale CJ, programele derulate de acestea sunt sprijinite nu doar de la bugetul județului, autoritățile locale implicându-se și ele, în vreme ce sume foarte mari sunt atrase din străinătate, în special din sponsorizări.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.