ACTUALITATE 30 martie 2023

12 ani de închisoare pentru un tată care și-a vândut propria fiică, de două ori. Victima trebuie să primească 50.000 de euro despăgubiri

de David Leonard Bularca | 761 vizualizări

Un caz șocant a avut loc în județul Covasna, arată datele strânse de Tribunalul Covasna în baza cărora trei indivizi au fost condamnați la închisoare, după ce au fost judecați pentru trafic de minori. Concret, tatăl unei fete a vândut-o pe aceasta de două ori, pentru „50 de lei și o ladă de bere”, se arată în motivarea Tribunalului Covasna, citată de presshub.ro. 

ATENȚIE! URMEAZĂ INFORMAȚII CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!

Tatăl fetei a fost condamnat la 12 ani de închisoare, iar cei doi indivizi către care a fost „vândută” de-a lungul timpului au primit fiecare câte nouă ani și trei luni de închisoare, se arată în decizia Tribunalului Covasna pronunțată luna aceasta, pe 20 martie. Cei trei trebuie să îi plătească victimei 50.000 de euro despăgubiri. 

Doi polițiști din Târgu Secuiesc au fost și ei trimiși în judecată, fiind anchetați pentru că nu au făcut nimic, deși aflaseră că victima a fost vândută, bătută și violată în repetate rânduri. 

Începutul 

Primul „cumpărător” al fetei avea, la data faptelor, 37 de ani. 

„Inculpatul Majlat (n. red.: unul dintre abuzatorii fetei) se lăuda că a cumpărat-o pe minoră şi că a dat 50 de lei pentru ea, acest lucru putând fi auzit de orice persoană. Martora mai arată că partea civilă s-a certat cu tatăl ei pentru că nu voia să meargă la Majlat și a fost pusă în căruță împotriva voinței acesteia.

A stat acolo circa 2 ani și jumătate şi, în această perioadă, aceasta a fugit de mai multe ori deoarece acesta o bătea. Aceasta mai arată că după ce fugea de la noua casă se ducea la domiciliul ei, însă era dusă înapoi la locuința lui Majlat de către acesta din urmă sau de către tatăl ei, se arată în dosar, conform presshub.ro. 

A urmat a doua vânzare

Deși a fost inițial salvată de tatăl ei și a fost luată acasă de mama ei, fata a fost din nou vândută, de data aceasta unui bărbat de 23 de ani. 

„În perioada ianuarie 2021 - mai 2021, când minora s-a aflat sub autoritatea sa, a constrâns-o fizic (a imobilizat-o) și psihic (având în vedere situația de aservire în care se afla) să întrețină raporturi sexuale cu acesta zilnic și chiar de mai multe ori pe zi, împotriva voinței sale, victima, pe fondul vulnerabilității date de vârstă, imaturității caracteristice vârstei și pe fondul nivelului cognitiv slab, neputând să-și exprime un consimțământ valabil la întreținerea actelor sexuale, se mai arată în documentele Tribunalului Covasna, citate de jurnaliștii de la presshub.ro. 

Mai mult, victima ar fi fost și tunsă de către bărbat, pentru a o „umili” și pentru a-i fi rușine să fugă de la el. 

Polițiști anchetați

Doi polițiști sunt anchetați acum pentru că nu ar fi acționat conform legii atunci când au aflat despre situația în care se află fata. Unul dintre ofițerii de poliție „nu s-a sesizat din oficiu pentru infracțiunea de act sexual cu un minor când a încheiat procesul verbal și nu a extins cercetările în acest caz” deși ea „a declarat că a întreținut relații sexuale cu cel cu care locuia împotriva voinței sale”, conform informațiilor obținute de presshub.ro. 

Polițistul ar fi și trecut, în mod fals, în declarația fetei că aceasta își retrage plângerea.

Și o polițistă este cercetată pentru neglijență în serviciu, după ce a audiat-o pe victimă.

„Ulterior audierii nu a continuat cercetările prin dispunerea extinderii urmăririi penale sau sesizării din oficiu cu privire la faptele noi, sesizate de persoana vătămată respectiv viol, lipsire de libertate sau de a sesiza procurorul în vederea declinării cauzei pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, din declarația persoanei vătămate din data de 15.07.2020, existând suficiente indicii pentru a dispune astfel, cauzând vătămarea drepturilor și a intereselor legitime ale persoanei vătămate minore”, arată documentele instanței. 

Cazul celor doi polițiști de află încă pe rol, următorul termen de judecată fiind stabilit luna viitoare, pe 19 aprilie. 

Mai multe detalii despre acest caz pot fi găsite pe presshub.ro.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.