ACTUALITATE 24 aprilie 2023

1.000 de puieți de pomi fructiferi vor fi împărțiți la Întorsura Buzăului

de Daniela Luca | 503 vizualizări

Campania „Un pom pentru generaţia viitoare” ajunge la final

Întorsurenii care depun cerere la Primărie vor primi joi, pe 27 aprilie, câte trei puieți de pomi fructiferi. Aceasta va fi ultima acțiune din cadrul campaniei „Un pom pentru generaţia viitoare”, derulat de Fundația Comunitară Covasna (Háromszéki Közösségi Alapítvány - HKA). 

Cei care doresc să primească puieți de pomi fructiferi trebuie să depună cerere la sediul Primăriei sau pe site-ul instituției. 

„Primăria Întorsura Buzăului va acorda un număr de 1.000 de puieți - pomi fructiferi (maximum 3 buc/gospodărie), pe bază de cerere depusă la sediul Primăriei sau pe site accesând www.intorsura.info, până în data de 30.04.2023, respectând Regulamentul aprobat prin HCL nr. 41/2023. Prima tranșă se va acorda în ordinea depunerii cererilor, în data de 27.04.2023, ora 10:00, la sera didactică din curtea Școlii Generale, pe bază de proces verbal de predare-primire. Dacă stocul nu se va epuiza în prima tranșă, puieții vor fi distribuiți în continuare până la terminarea stocului”, transmit reprezentanții Primăriei Întorsura Buzăului. 

Peste 41.000 de pomi fructiferi au fost distribuiți în tot județul în cadrul campaniei „Un pom pentru generaţia viitoare”, dintre care peste 6.700 doar în acest an, au declarat luna aceasta reprezentanții Fundației Comunitare Covasna. Scopul acțiunii a fost revitalizarea livezilor din judeţ şi salvarea soiurilor tradiţionale aflate pe cale de dispariţie, iar puieții distribuiți în primii ani au dat deja roade.

Președintele Fundației Comunitare Covasna, Fleckhammer Otto, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că pomii fructiferi au ajuns în toate zonele județului, iar cei mai solicitați au fost puieții de măr și prun.

Demersul a debutat în 2013, printr-un „episod” pilot. Atunci s-au împărțit 175 de bucăți în Herculian. Având în vedere cererea mare, conducerea Fundației Comunitare Covasna a decis să continue proiectul, într-un cadru organizat. 

Obiectivul coordonatorilor a fost organizarea acestui program pe un interval de 10 ani, în care să fie distribuiți 40.000 de puieți de pomi din soiuri tradiționale covăsnene în toate zonele județului, iar anul acesta scopul a fost atins.

Sursă foto: Primăria Întorsura Buzăului/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.