ACTUALITATE 25 aprilie 2013

1.600 de copii au fost înscriși în clasa pregătitoare

de Székely Emőke | 58 vizualizări

Cea de a doua etapă de înscrieri va fi între 8-17 mai

Două treimi dintre elevii de clasă pregătitoare din județul Covasna au fost înscriși la școală în prima etapă de înscriere. „Dintre cei 2.300 de copii așteptați la clasa pregătitoare, 1.600 au fost deja înscriși în cele 61 de clase din județ. În aceste zile școlile validează înscrierea acelor copii care vor merge la școala de circumscripție și evaluează situația celor care s-au înscris în altă unitate de învățământ decât cea la care sunt arondați conform domiciliului” – a declarat inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma.

Școlile vor afișa luni, 29 aprilie, listele cu elevii înscriși, precum și cele cu locurile rămase libere pentru cea de a doua etapă de înscrieri, care va avea loc între 8-17 mai.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până pe 31 august vor fi înscriși la clasa pregătitoare, iar cei care împlinesc această vârstă între 1 septembrie și 1 decembrie vor fi evaluați de psihopedagogi, care vor recomanda dacă cel mic va mai rămâne un an la grădiniță sau va merge la școală.

Keresztély Irma a declarat că în județul Covasna toate clasele pregătitoare funcționează la școală, și nu la grădiniță, iar învățătoarele care vor preda vor face un curs de formare în vară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.