ACTUALITATE 27 ianuarie 2010

„Pe drumuri de cultură şi istorie”

de Covasna Media | 347 vizualizări
28ian2010-casaSub această egidă, în perioada 22. 01. – 24. 01. 2010 s-a derulat prima etapă a proiectului internaţional la care participă şcoli din Sf. Gheorghe, Focşani şi Chişinău. Pornit din dorinţa de a stabili şi dezvolta o bună colaborare cu şcolile din ţară şi străinătate, la iniţiativa Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” şi sub coordonarea directă a managerului Brânduşe Roman, un grup de 7 cadre didactice

28ian2010-casaSub această egidă, în perioada 22. 01. – 24. 01. 2010 s-a derulat prima etapă a proiectului internaţional la care participă şcoli din Sf. Gheorghe, Focşani şi Chişinău. Pornit din dorinţa de a stabili şi dezvolta o bună colaborare cu şcolile din ţară şi străinătate, la iniţiativa Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” şi sub coordonarea directă a managerului Brânduşe Roman,  un grup de 7 cadre didactice (Vişan Cristina, Grosar Liliana, Balog Constanţa, Minculete Mioara, Voicu Liliana, Bota Adriana, Băilă Maria) şi 20 de elevi au trecut Oituzul şi au luat drumul Vrancei până la Focşani unde a avut loc întâlnirea cu elevii de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” şi elevii din Chişinău (Republica Moldova). Timp de trei zile s-au desfăşurat activităţi dedicate zilei Unirii, vizite la Primărie,  la muzeele din oraş precum şi la obiectivele istorice din împrejurimi: Mărăşeşti, Câmpuri, Soveja şi Panciu.

În cele câteva zile petrecute pe meleagurile vrâncene am reuşit să ne bucurăm de ospitalitatea moldovenească, de frumuseţea locurilor, să schimbăm impresii, să facem planuri pentru următoarele etape ale proiectului şi nu în ultimul rând, să beneficiem  de ceea ce ne leagă pe toţi – cultura şi istoria comună.

Pentru buna derulare a programului din cadrul proiectului ”Pe drumuri de cultură şi istorie” ne-am bucurat de sprijinul şi deschiderea părinţilor, precum şi de colaborarea unor şcoli din localitate: Şcoala cu clasele I-VIII „Ady Endre”, Liceul de Artă „Plugor Sandor” şi Şcoala cu clasele I-VIII „Varadi Jozsef”, din Sf. Gheorghe, din fiecare dintre acestea fiind implicate cadre didactice şi elevi.

Proiectul îşi propune ca următoarea etapă să se desfăşoare la Sf. Gheorghe la sfârşitul lunii martie când îi vom avea ca oaspeţi pe colegii noştri din Focşani şi Chişinău. Cu această ocazie ne propunem să le împărtăşim câteva crâmpeie de viaţă din S-E Transilvaniei,  unele aspecte legate de educaţie,  de asemenea să le aratăm frumuseţea locurilor şi nu în ultimul rând să le prezentăm un model de convieţuire interetnică. Ultima etapă a proiectului se va desfăşura în luna mai, când toţi cei implicaţi în proiect îşi vor derula activităţile în Republica Moldova, dincolo de Prutul istoric ce separă cele două state.

Prof. Maria Băilă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.