ACTUALITATE 8 septembrie 2009

„În şcoală nu este loc pentru discriminare. Cunoaşte-mă înainte să mă judeci”

de Covasna Media | 528 vizualizări
[singlepic=286,400,200,,right]Sub mesajul „În şcoală nu este loc pentru discriminare. Cunoaşte-mă înain te să mă judeci”, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) lansează campania de comunicare în cadrul proiectului „Evaluare de impact şi diseminarea rezultatelor programelor Phare – Acces la educaţie pentru grupuri dezavantajate”. Obiectivul general al acestui proiect este de a îmbunătăţi accesul la educaţie al grupurilor

Sub mesajul „În şcoală nu este loc pentru discriminare. Cunoaşte-mă înain te să mă judeci”, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) lansează campania de comunicare în cadrul proiectului „Evaluare de impact şi diseminarea rezultatelor programelor Phare – Acces la educaţie pentru grupuri dezavantajate”.

Obiectivul general al acestui proiect este de a îmbunătăţi accesul la educaţie al grupurilor dezavantajate şi de a promova educaţia incluzivă (cu focalizare pe romi şi pe copiii cu dizabilităţi), pentru a combate excluziunea socială şi marginalizarea şi pentru a promova drepturile omului şi şanse egale, prin diseminarea la nivel naţional a exemplelor de bune practici.

Obiectivul campaniei este acela de creştere a gradul de conştientizare în rândul părinţilor, copiilor, cadrelor didac tice, a opiniei publice şi formatorilor de opinie în vederea eliminării segregării în şcoli şi pentru promovarea toleranţei şi multiculturalismului.

Campania se desfăşoară în perioada septembrie – noiembrie, iar mai multe detalii puteţi afla de pe site-ul www.totilascoala.ro sau de pe blogul totilascoala.wordpress.ro.

În materialele campaniei se regăsesc elemente menite să exprime în mod clar mesajul şi obiectivul campaniei. Sunt folosite elemente specifice şcolii, de tipul tablei de scris, jurnalului, compunerii, desenului, sălii de festivităţi, scenetei, toate exprimând manifestări din experienţa de viaţă a oricărui copil.

Şcoala are astfel un rol extrem de important în modelarea sau corectarea comportamentelor copiilor faţă de colegii lor, care aparţin unor minorităţi. „Credem în acest proiect şi în rezultatele sale. Ştim că impactul vizual poate face mai mult decât o mie de cuvinte. De aceea, lansăm această campanie cu dorinţa de a sensibiliza persoanele care fac educaţie în România, deopotrivă cadre didactice şi părinţi.

Atitudinea lor în procesul de educaţie, modelează respectul copiilor, adulţii de mâine, faţă de diferenţe, faţă de diversitate”, a afirmat Liliana Preoteasa, Director General în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi coordonator al Unităţii de Implementare a acestui Program.

Teme articol: discriminare elevi etnie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.