ACTUALITATE 14 noiembrie 2012

„Tu decizi! Votează legal!”

de Covasna Media | 913 vizualizări

În perioada 9 noiembrie – 8 decembrie se derulează campania electorală pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin structurile sale, a iniţiat şi va derula o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la modul de exercitare a dreptului de vot intitulată „Tu decizi! Votează legal!”

În cadrul acestei campanii vor fi distribuite către populaţie materiale de tipul fluturaşilor şi afişelor, în vederea prevenirii cazurilor de aşa-numită „mită electorală”.

Aceste materiale prezintă prevederile articolului 55 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi anume:

Aliniatul 1: Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Aliniatul 2: Tentativa se pedepseşte.

În cadrul activităţilor de distribuire a acestor materiale li se vor explica cetăţenilor riscurile la care se expun în cazul neexercitării dreptului la vot conform prevederilor legale şi se va face apel la sesizarea oricăror fapte de natură a încălca legislaţia incidentă.

Pe raza judeţului Covasna, în cele două ocazii din anul 2012 în cadrul cărora cetăţenii şi-au  exercitat  dreptul la vot (alegerile locale din luna iunie şi referendumul din luna iulie), au fost primite sesizări şi au fost derulate cercetări în cazul a patru infracţiuni cu privire la legislaţia electorală.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.