ACTUALITATE 4 noiembrie 2009

„Lucia Patinează“, succes pe toate liniile

de Covasna Media | 1561 vizualizări
[singlepic=517,250,250,,left]Ultima montare la Teatrul Andrei Mureşanu (TAM) Sfântu Gheorghe a regizoului Radu Afrim, „Lucia Patinează”, de Laura Sintija Černiauskaitė, a fost desemnată cea mai bună piesă participantă la Festivalul de Teatru „Pledez pentru Tine(ri)“ de la Piatra Neamţ şi s-a jucat de două ori, în aceeaşi zi şi cu casa închisă, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

Ultima montare la Teatrul Andrei Mureşanu (TAM) Sfântu Gheorghe a regizoului Radu Afrim, „Lucia Patinează”, de Laura Sintija Černiauskaitė, a fost desemnată cea mai bună piesă participantă la Festivalul de Teatru „Pledez pentru Tine(ri)“ de la Piatra Neamţ şi s-a jucat de două ori, în aceeaşi zi şi cu casa închisă, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

Fatma Mohamed, revelaţia FNT

„Lucia Patinează“, spectacol ce-i are în distribuţie pe Daniel Rizea, Claudia Ardelean, Elena Popa, Florin Vidamski, Sebastian Marina, Fatma Mohamed, Ioana Alexandrina Costea şi Andrei Roca, a benediciat pentru cele două reprezentări de luni de la Bucureşti şi de o subtitrare excepţională în limba engleză, realizată de teatrologul Miruna Suru.

Potrivit regizorului Radu Afrim, trupa de la Sfântu Gheorghe a impresionat prin imaginea compactă pe care a oferit-o, iar interpreta Taniei, actriţa Fatma Mohamed, care în cadrul Festivalului de la Piatra Neamţ a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă, a fost revelaţia FNT.

„Toţi actorii din „Lucia Patinează“ au oferit o imagine deosebită, iar Fatma Mohamed a cucerit întrea ga audienţă, fiind considerată revelaţia Festivalului. Sunt foarte mulţumit de ceea ce a făcut trupa de la Sfântu Gheorghe la Bucureşti, iar asta spune mult, deoarece eu sunt veşnic nemulţumit şi după fiecare spectacol al meu mă simt trist. Ei bine, de data asta am fost vesel şi foarte mulţumit”, a declarat Radu Afrim.

Acesta a ţinut să-i felicite pe actorii din “Lucia Patinează” pentru reuşita de la FNT, chiar şi în condiţiile în care TAM traversează o perioadă dificilă, aflându-se în lipsuri financiare şi în căutarea unei noi conduceri.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.