ACTUALITATE 24 aprilie 2013

Maestrul Gheorghe Zamfir, propus pentru titlul de Cetățean de Onoare al mun. Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 693 vizualizări

Consilierul local Mădălin Guruianu propune acordarea titlului de Cetățean de Onoare al mun. Sfântu Gheorghe maestrului naiului, Gheorghe Zamfir. Propunerea va fi comunicată Consiliului Local în ședința care va avea loc astăzi, urmând ca apoi să se facă demersurile uzuale în acest sens.

„Pentru promovarea pe care Gheorghe Zamfir o face municipiului Sfântu Gheorghe prin Festivalul Naiului Gheorghe Zamfir care nu putea avea loc altundeva decât în acest oraș al domniei sale, care-i poartă numele... Pentru incredibila disponibilitate de care a dat dovadă maestrul, vizitând cât mai multe locuri din zonă, vorbind cu oamenii, întâlnindu-se cu copiii și elevii... Gheorghe Zamfir merită acest titlu. Ne-a uimit, inclusiv prin talentul său de artist – compozitor, pictor, scriitor”, a declarat Mădălin Guruianu.

În ultimii cinci ani, Sfântu Gheorghe nu a mai acordat niciun titlu de Cetățean de Onoare al orașului.

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România, în parteneriat cu Asociația de Tineret Ecou și Centrul de Cultură Arcuș, sunt organizatorii primei ediții a Festivalului Internațional al Naiului Gheorghe Zamfir, desfășurat în perioada 21-25 aprilie la Sfântu Gheorghe, Arcuș și Brașov.

Citeşte şi un Interviu cu maestrul naiului, Gheorghe Zamfir, aflat în aceste zile în judeţul Covasna unde are loc prima ediţie a „Festivalului Zamfir”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.