ACTUALITATE 17 august 2016

Boney M la Zilele orașului Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1595 vizualizări

Pe lângă formaţia germană, la ediția a 19-a Zilelor orașului Covasna vor mai concerta Alex Velea, Puya, dar şi alte formaţii din România şi Ungaria

Formația germană Boney M va concerta la a 19-a ediție a Zilelor orașului Covasna. Evenimentul, care va avea loc în perioada 1 – 4 septembrie a.c., va mai aduce în fața publicului și alte nume ale muzicii, cum ar fi Alex Velea, Puya, Bikini, Bon Bon și Fanfara de Tineret din Gyula (Ungaria) sau Bagossy Brothers Company.

Noul primar al oraşului Covasna, Gyerő József, spune că alegerea invitaţilor speciali pentru ediţia din acest a Zilelor oraşului s-a bazat atât pe raţiuni financiare, cât şi pe dorinţa de a ridica nivelului spectacolului organizat în staţiunea balneoclimaterică de interes naţional. „Pe de o parte avem nişte constrângeri materiale şi trebuie să ne încadrăm într-un anumit buget, pe de altă parte, avem şi nişte necunoscute din punctul acesta de vedere pentru că bugetul nostru se compune din suma alocată de oraş din bugetul public, sume provenite din aplicarea unor tarife pentru închirierea spaţiilor de către comercianţi, dar şi de la sponsori. În funcţie de venitul pe care îl preconizăm, am spus să ridicăm nivelul spectacolului pe care putem să îl oferim, cu atât mai mult cu cât noi suntem staţiune turistică de interes naţional. Dorim să le oferim un eveniment de calitate şi localnicilor, dar şi turiştilor. Astfel ne-am orientat către o formaţie care să fie şi celebră şi care se adresează mai multor categorii de vârstă. Boney M are o ofertă muzicală care poate să placă atât tinerilor, cât şi persoanelor de vârsta a doua, a treia. (...) Ne-am gândit şi la alte formaţii, dar unele dintre ele erau deja ocupate pentru data în care organizăm noi evenimentul”, a explicat edilul.

Formaţia Boney M a mai concertat în judeţul Covasna în anul 2009, cu ocazia celei de-a 17-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe.

Artificii, concurs de accelerare, nunţi de aur şi diamant, sport şi altele

Finalizarea proiectului de asfaltare şi reabilitare a celor 16 străzi din centrul staţiunii este un motiv în plus de sărbătorire pentru covăsneni, dar şi pentru turişti. Potrivit primarului Gyerő József, ediția din acest an a Zilelor orașului nu va fi cu mult diferită de cele din anii trecuţi. În cele patru zile de sărbătoare vor avea loc diverse activităţi, de la concurs de accelerare auto, sărbătorirea nunţilor de aur şi diamant, competiţii sportive şi altele. Finalul evenimentului va fi marcat cu focuri de artificii.

„Eu am venit la Primărie acum două luni de zile şi nu am apucat să schimbăm foarte mult. Formatul Zilelor oraşului o să fie cam acelaşi ca în anii precedenţi. O să fie şi ansambluri şi formaţii locale sau judeţene, concursul de automobilism de accelerare, sărbătorirea cuplurilor care împlinesc 50, respectiv 60 de ani de căsnicie, competiţii sportive – de la minifotbal la şah. În mod predilect, activităţile se vor organiza în centrul oraşului, dar având în vedere specificul unor activităţi, acestea se vor organiza pe terenul de sport, în incinta Casei de Cultură, depinde de profilul activităţii. Probabil că o să fie şi artificii, cum a fost şi până acum. (...) Acum stabilim şi finalizăm programul”, a declarat Gyerő József.

Primarul a mai precizat că programul complet va fi făcut public cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.