ACTUALITATE 5 noiembrie 2013

Ambulanță implicată într-un accident grav la Târgu Secuiesc

de Székely Emőke | 808 vizualizări

O persoană a decedat, și o alta se află în stare critică

Luni după masa, la Târgu Secuiesc o ambulanță a lovit pe trecerea de pietoni două persoane, dintre care una a murit, iar cealaltă se află în stare critică la Spitalul Județean Brașov. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului s-a stabilit că ambulanţa circula din direcţia localităţii Poian către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, transportând un bolnav şi având semnalele luminoase în funcţiune, iar când a ajuns la intersecţia străzii Dozsa György cu strada Molnár Jozsias nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii prin loc marcat şi semnalizat corespunzător.

„Bolnavul aflat în autospecială la momentul producerii evenimentului nu a suferit leziuni în urma impactului şi a fost transportat la unitatea medicală cu o altă ambulanţă. Conducătorul autospecialei a fost condus la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc unde s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă” – a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin.

Adjunctul șefului IPJ Covasna, Albert-Tóth Jakab, spune că acesta este primul caz în care o ambulanță accidentează mortal o persoană. Un alt accident în care a fost implicată o ambulanță s-a produs în 2009, când o ambulanță a intrat într-o intersecție intens circulată și a lovit o mașină care circula regulamentar, iar șoferul acesteia a fost rănit grav.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.