ULTIMA ORĂ 21 august 2017

ULTIMĂ ORĂ: Cinci curți inundate în comuna Barcani

de Iulia Drăghici - Taraș | 5490 vizualizări

Ploaia abundentă a dus la înfundarea unui pod, iar apa strânsă s-a revărsat în cinci curți din apropierea acestuia

Pompierii de la Pichetul din Întorsura Buzăului au intervenit luni seara, 21 august, începând cu ora 18:15, la evacuarea apei din cinci gospodării din localitatea covăsneană Barcani.

 „Probleme mari nu sunt. Din cauza viiturilor, un pod din localitate, numit podul Lădăuțiului, s-a înfundat și apa a ieșit afară pe drum, iar de pe drum s-a scurs în cinci gospodării. În sprijinul nostru a venit un buldoexcavator care a reușit să spargă sub pod aluviunile adunate, să curețe zona și astfel, apa s-a retras imediat. În curțile oamenilor nu mai este apă, doar nămol. Noi nu mai avem cum să scoatem apa de acolo, fiind foarte mică, de doi sau trei centimetri. Colegii mei au fost solicitați să intervină la ora 18:15 și încă sunt acolo, supraveghează zona”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna”, în această seară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna, Marius Tolvaj.

Acesta a mai precizat că la fața locului au intervenit două echipaje de pompieri de la Pichetul din Întorsura Buzăului. Buldoexcavatorul care a venit în ajutorul pompierilor și al localnicilor aparține Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Foto: Arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.