ULTIMA ORĂ 14 martie 2018

(Update) INFO-TRAFIC: DN10, Siriu – Sita Buzăului, închis din cauza inundațiilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 3669 vizualizări

UPDATE 2: Circulaţia rutieră pe DN 10 Siriu-Sita Buzăului, care a fost blocată în cursul dimineţii de miercuri între localităţile Zăbrătău şi Crasna, din cauza apei acumulate pe carosabil, a fost reluată în jurul orei 13,30, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

„Măsura a fost instituită din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a inundaţiilor ce făceau traficul rutier impracticabil în condiţii de siguranţă", se menţionează într-un comunicat de presă remis AGERPRES. 

Timp de aproape 15 ore, traficul rutier în zonă a fost deviat pe ruta DN 10 Siriu-Cislău - DJ102 Cislău-Vălenii de Munte - DN1A Vălenii de Munte - Braşov. 

UPDATE: Inspectoratul de Poliție Județean Covasna informează că la această oră (10:15), circulația rutieră este în continuare întreruptă pe DN10 - Sita Buzăului, din cauza apei acumulate pe partea carosabilă. Traficul este deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.

Polițiștii acționează pentru devierea traficului și prevenirea producerii de evenimente rutierepe fondul condițiilor meteo nefavorabile.

Conduceți cu atenție sporită, pe timp ploios!

„Pentru o călătorie sigură cu autoturismul pe timp de ploaie, polițiștii vă recomandă să țineți cont de următoarele sfaturi:

 • Adaptați viteza la condiţiile de drum şi trafic și să luați în calcul faptul că distanța de frânare crește substanțial!
 • Circulația cu viteză redusă pe timp ploios se recomandă, totodată, și pentru evitarea apariției fenomenului de acvaplanare!
 • Păstrați distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
 • Nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic!
 • Utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei!
 • Evitați acţionarea bruscă a direcţiei și a frânei!
 • Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!
 • Nu vă angajaţi în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate!
 • Efectuați fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare!
 • În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!
 • Pietoni, traversați numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și evitați pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă!”, transmite IPJ Covasna, printr-un comunicat de presă. 

Știrea inițială: Circulația rutieră pe DN10, Siriu – Sita Buzăului, în judeţele Covasna şi Buzău, este oprită din cauza apei acumulate pe partea carosabilă, anunța Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române. Traficul a fost restricționat încă de azi noapte, după ora 23.00. 

Traficul este deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.

De asemenea, încă de azi noapte, la nivelul țării s-au închis alte cinci drumuri naționale:

1. DN7C Transfăgărășan între Piscu Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu), pe tronsonul kilometric 104 - 131, în perioada 01.11.2017 - 30.06.2018, conform Regulamentului de Funcţionare nr. 524/2015;

2. DN67C Transalpina între Rânca (judeţul Gorj) și Şugag (judeţul Alba), între kilometrii 35 şi 79, în perioada 01.11.2017 - 31.05.2018, conform dispoziţiilor de închidere în perioadele de iarnă şi primăvară;

3. DN66A între Câmpu lui Neag (judeţul Hunedoara) și Cerna Sat (judeţul Gorj), pe tronsonul kilometric 47 - 88, până în data de 31.12.2018, din cauza alunecărilor de teren şi versanţi, căderilor de copaci sau cedărilor de terasament;

4. DN1R între Poiana Horea (judeţul Cluj) şi Mătişeşti (judeţul Alba), pe tronsonul kilometric 58 - 62, în perioada de iarnă, din cauza nivelului scăzut de viabilitate;

5. DN17D între Rodna (județul Bistrița-Năsăud) și Cârlibaba (județul Suceava), între kilometrii 86 şi 104, în perioada de iarnă, din cauza nivelului scăzut de viabilitate.

Sursa: Poliția Română.

Sursă foto: arhivă - ISU Covasna, Direcția Regională Drumuri și Poduri Brașov. 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.