ULTIMA ORĂ 8 ianuarie 2018

COD GALBEN de ceață în peste 20 de localități din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 959 vizualizări

Meteorologii au emis o nouă atenționare de cod galben pentru județul Covasna

Mai multe localități din județul Covasna se află luni, 8 ianuarie, între orele 9:10 și 11:00, sub incidența unui cod galben de ceață. 

Acestea sunt: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Arcuș, Bodoc, Boroșneu Mare, Brateș, Brețcu, Catalina, Cernat, Chichiș, Dalnic, Dobârlău, Ghidfalău, Hăghig, Ilieni, Moacșa, Ozun, Poian, Reci, Sânzieni, Turia, Vâlcele, Valea Crișului, Zăbala;

Se vor semnala: Ceață care determină scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m. 

5 recomandări ale polițiștilor pentru a evita accidentele pe timp de ceață 

  1. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.
  2. Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.
  3. Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.
  4. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare. Reamintim obligaţia conducătorilor de  autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. 
  5. Recomandăm şi celorlalţi conducători  auto să poarte acest echipament, mai ales pe timp de ceaţă. Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.
Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.