TURISM 25 februarie 2019

Voucherele de vacanță, benefice turismului covăsnean

de Iulia Drăghici - Taraș | 912 vizualizări

Voucherele de vacanță au contribuit în mare măsură la creșterea numărului de turiști care în 2018 au venit în județul Covasna, arată primele analize ale specialiștilor.

O statistică din perioada ianuarie – noiembrie 2018 arată că numărul de turiști a crescut anul trecut între 6 și 10%, adică peste 100.000 de persoane au vizitat anul trecut județul Covasna. Cei mai mulți turiști, cu cele mai multe înnoptări sunt în orașul - stațiune balneoclimaterică de interes național Covasna. Creșterea se datorează, spun specialiștii din cadrul Camerei de Comerț și Industrie, și utilizării voucherelor de vacanță.

Segmentul de turism de nobilime a înregistrat creșteri datorită acestei facilități, însă și hotelurile din Covasna sau Balvanyos au fost căutate pentru wellness și relaxare în condiții de lux.

„Grand Hotel Balvanyos a înregistrat un coeficient de utilizare foarte mare, de peste 75% anul trecut, ceea ce înseamnă un record. Cred că și hotelurile din Covasna, pentru că frecvent încercăm să facem rezervări pentru weekend și hotelurile sunt ocupate”, a declarat marți, într-o conferință de presă, vicepreședintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, specialistul în turism László Endre.

Datele ar putea arăta și mai bine pentru 2019, dacă posibilitatea utilizării voucherelor de vacanță se pornește mai devreme decât anul trecut.

„Se simte și în circulația turistică a județului Covasna acest beneficiu, dar eu cred și prognozez că anul acesta o să fie o creștere mai mare, fiindcă anul trecut s-au emis majoritatea voucherelor în luna iunie, când deja locurile erau vândute, iar anul acesta să sperăm ca imediat după promulgarea legii bugetului să fie trimise aceste vouchere de vacanță. De aceea, este foarte important ca Asociația pentru Dezvoltarea Turismului Covăsnean să fie prezentă la cât mai multe târguri naționale, fiindcă cererea este foarte mare”, a punctat László Endre.

Totuși, mai este mult de lucrat, subliniază acesta, pentru că potrivit unui sondaj realizat pe județele Covasna și Harghita, sub 30% din unitățile de cazare utilizează vouchere de vacanță.

În 2018, la nivel național s-au folosit vouchere de vacanță în valoare de 250 de milioane de euro, cifră de 9 ori mai mare decât în 2017. Statisticile Autorității Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) mai arată că 90% din aceste vouchere au fost pe suport de hârtie și 10% electronic.  

(Sursă foto: Facebook/ Balvanyos Resort)

 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.