TURISM 29 iulie 2019

Un centru balneoclimateric multifuncţional va fi construit în staţiunea Covasna

de Agerpres | 4525 vizualizări

Un centru balneoclimateric multifuncţional, care va cuprinde, printre altele, un aquapark şi o zonă de wellness, va fi construit în staţiunea Covasna.

Primarul localităţii, Gyerő József, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că centrul va fi construit pe o suprafaţă de teren de aproape trei hectare, pe strada Brazilor, în imediata vecinătate a pârtiei de schi, iar investiţia este prevăzut în Strategia de dezvoltare durabilă a oraşului Covasna.

Potrivit acestuia, viitorul centru va valorifica factorii terapeutici naturali de care dispune staţiunea - apa minerală, gazul mofetic şi aerul puternic ionizat - şi va contribui la diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber, urmând să fie deschis atât pentru turişti, cât şi pentru localnici.

Terenul va fi împărţit în două parcele aproximativ egale, pe una dintre ele urmând să fie construit centrul balnear, care va avea, printre altele, un ştrand, bazine interioare şi exterioare ce vor putea fi încălzite şi folosite şi pe timpul iernii, spaţii de alimentaţie publică şi de agrement, terenuri de sport şi de joacă pentru copii, precum şi o zonă de spa şi wellness, cu saune, hidromasaj, cascadă de gheaţă, camere pentru masaj şi camere de relaxare.

Pe cea de-a doua parcelă va fi construit, de către un antreprenor care va obţine în prealabil acest drept, un hotel cu o capacitate de peste o sută de locuri, iar cele două clădiri vor fi unite printr-o pasarelă, pentru a se putea asigura accesul clienţilor către centrul balnear.

Autorităţile locale au aprobat suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate, iar construcţia centrului, evaluată la peste 5 milioane de euro, va fi realizată din bugetul local, din programe guvernamentale sau externe.

Primarul Gyerő József a mai spus că, până de curând, staţiunea Covasna a atras, în general, turişti veniţi la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat, dar în ultimii zece ani, după construirea mai multor hoteluri de patru stele, s-a înregistrat o schimbare, devenind interesantă şi pentru „turiştii cu bani”.

Acesta şi-a exprimat convingerea că viitorul centru va contribui şi mai mult la dezvoltarea oraşului şi a turismului în zonă.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.