TURISM 1 noiembrie 2018

Turiştii, invitaţi să acceseze harta gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1033 vizualizări

De la 1 noiembrie aceasta este disponibilă atât în format tipărit cât şi on-line

Harta gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe, realizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, va fi disponibilă începând cu data de 1 noiembrie şi va putea fi accesată atât în format tipărit, cât şi on-line, au anunţat, miercuri, autorităţile locale.

Harta cuprinde, pe lângă obiective turistice, şi 16 localuri, care oferă de la preparate cu specific local până la bucate după reţete proprii sau inspirate din gastronomia internaţională.

Vicepreşedintele CJ Covasna, Gruman Robert, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că ideea realizării hărţii s-a conturat în urma unei discuţii cu membrii Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurantelor din Sfântu Gheorghe, în scopul sprijinirii turiştilor şi întreprinzătorilor locali, iar aceasta a fost tipărită în 2.400 de exemplare, dintre care 1.200 în limba română şi tot atâtea în limba maghiară.

„La începutul anului viitor vom face o evaluare, să vedem cum a fost primită şi, bineînţeles, dacă sunt şi alte restaurante din Sfântu Gheorghe care doresc să se alăture, atunci o să fie şi ele incluse în această hartă, care va putea fi găsită începând cu data de 1 noiembrie la unităţile hoteliere, la restaurante, la Biroul de informare turistică, dar şi la muzeele şi instituţiile care pot fi vizitate şi se regăsesc pe această hartă. Aş dori să subliniez că persoanele care vizitează aceste restaurante pot evalua mâncărurile pe aplicaţia www.visitcovasna.ro, pe care am lansat-o anul trecut”, a declarat Gruman Robert.

Preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurantelor din Sfântu Gheorghe, Kovacs Istvan, a precizat că în oferta fiecărui restaurant a fost cuprinsă câte o „specialitate a casei”, care va putea fi găsită în permanenţă de către clienţi.

„După informaţiile mele, nu mai există o astfel de hartă gastro-turistică în România (...) Fiecare local este prezent în această hartă cu un singur fel de mâncare, dar care poate fi găsit permanent, deci poate fi servit de clienţi. O să vedem dacă clienţii sunt mulţumiţi sau vor trebui să găsească altceva (...) Unele localuri au ales preparate cu specific local, cum ar fi friptură cu ceapă în stil secuiesc sau gulaş de mânzat cu găluşte şi murături, altele, preparate după reţete proprii sau inspirate din gastronomia internaţională, precum barbeque sau piept de raţă cu rizotto şi gorgonzola, pere cu sos de portocale (...) O să vedem dacă mai schimbăm reţetele şi ce direcţie trebuie să luăm ca să fie interesant, să reuşim să ţinem pasul şi să avem mai mulţi musafiri”, a declarat Kovacs Istvan.

Conducerea CJ Covasna a precizat că va sprijini şi tipărirea unor hărţi care să cuprindă oferta gastro-turistică a celorlalte oraşe, respectiv Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt şi Întorsura Buzăului, menţionând că acest demers se înscrie în strategia de dezvoltare a turismului local.

„Acţiunile noastre nu au fost aleatorii, ci au fost bine gândite. De câţiva ani de zile reuşim să organizăm acţiuni majore care trec de hotarul judeţului nostru, de pildă festivalul kurtoskolacs-ului sau festivalul barbeque (...) Conform statisticilor, 90% dintre turiştii din care vin în judeţul Covasna sunt din România şi de trei ani de zile am început o campanie masivă de mediatizare a zonei noastre cu bloggeri şi cu agenţii de turism din Bucureşti. Vrem să ne concentrăm şi pe turiştii străini în perioada următoare (...), de aceea considerăm că este foarte importantă o viziune integrată în ceea ce înseamnă dezvoltarea turismului în judeţul Covasna şi parte din această viziune integrată este şi această hartă gastro-turistică”, a declarat preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.