TURISM 27 aprilie 2022

Turismul în județul Covasna, la cote maxime de Paștele Ortodox

de Diana Pantelimon | 951 vizualizări

Gradul de ocupare a unităților de cazare covăsnene afiliate ANTREC a fost de 100% de Sărbătorile Pascale Ortodoxe și de 35-40% de Sărbătorile Pascale Catolice, ne-a informat vicepreședintele Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC România, Daragus Attila, care este și primarul comunei Turia.

În acest an, Paștele Catolic a fost pe 17 aprilie, iar cel Ortodox pe 24 aprilie.

Ofertele turistice pentru Paștele Ortodox, care au fost pregătite din timp, au fost complet epuizate cu câteva săptămâni înainte de cel Catolic. Turiștii au scos din buzunar între 500 și 1000 de lei/persoană pentru un sejur de trei zile cu masa tradiţională de Paști inclusă, iar în noaptea de Înviere au avut parte și de un foc de tabără.

„De Paștele Ortodox a fost 100% ocupat tot. Au fost vândute toate ofertele disponibile afișate din timp pentru județul nostru. Noi avem trei puncte forte în județul Covasna. În primul rând, fiind situați în centrul țării, nu sunt distanțe mari pentru turiști, mai ales pentru cei din Capitală. În al doilea rând, prețurile sunt puțin mai mici decât pe Valea Prahovei. Au fost costuri diverse, cum se zice pe românește „pentru toate buzunarele“. Oferta a fost flexibilă, cu costuri între 500 și 1000 de lei de persoană/weekend.

Al treilea punct forte pentru turismul covăsnean este gastronomia locală, unde, știți foarte bine, sunt prezente atât gusturile tradiționale ungurești, cât și cele românești. Acestea, combinate, se vând foarte bine. Totodată, aș mai aminti tradițiile din zonă care prezintă interes și curiozitate pentru turiști.

Ca și în alți ani, gradul de ocupare a pensiunilor noastre în perioada sărbătorilor Pascale Catolice a fost de doar 35-40%. De Paștele Catolic, la nivel național nu a fost liber cum a fost de Paștele Ortodox, plus că majoritatea familiilor din Covasna țin sărbătorile în familie, cu rudele apropiate“, a declarat pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro vicepreşedintele ANTREC România, Daragus Attila.

În ceea ce privește cazările la hotelurile din județul Covasna în perioada sărbătorilor, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Covasna ne va pune la dispoziție o situație centralizată săptămâna viitoare.

Potrivit G4Media, la nivel național, cele mai căutate destinații au fost Valea Prahovei, Bucovina, Maramureș și Delta Dunării. Valea Prahovei a rămas cea mai scumpă zonă pentru petrecerea sărbătorilor pascale. Turiștii au plătit aproximativ 1.200 lei/sejur.

Sursa foto: News.ro

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.