TURISM 4 septembrie 2017

Ținutul Secuiesc ar putea fi recunoscut ca destinație etnografică

de Iulia Drăghici - Taraș | 1973 vizualizări

Legea turismului, aflată în dezbatere publică, ar putea permite Ținutului Secuiesc să fie recunoscut din punct de vedere etnografic, spune Tamás Sándor

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, s-a declarat încântat de două modificări pe care le propune legea turismului, aflată în prezent în dezbatere publică.

Acesta a precizat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că este vorba despre recunoașterea termenului „destinație turistică etnografică”, unde s-ar putea încadra și Ținutul Secuiesc, și despre o descentralizare a procesului de autorizare a locațiilor turistice.

„Guvernul a lansat dezbaterea publică pentru legea turismului și aș vrea să evidențiez două puncte interesante. În primul rând, se specifică deja destinație turistică etnografică. Ne bucură faptul că, după practica unei alte regiuni, Bucovina, (...) o să avem și noi, cei din Ținutul Secuiesc, posibilitatea să ne promovăm ca destinație turistică etnografică și să nu avem piedici nici administrative, nici pe cale judiciară în a promova acest ținut minunat unde trăim”, a declarat Tamás Sándor.

Acesta a completat: „Din acest proiect de lege aș vrea să evidențiez că se vrea să se dea în «ograda» consiliilor județene autorizarea locațiilor turistice. Până acum, acest lucru se întâmpla la o altă agenție. Cei din județul Covasna se deplasau pentru aceste autorizații la Brașov. Eu acum sper să fie, cel puțin la acest nivel, o descentralizare”.

Președintele CJ a subliniat că schimbările sunt cu atât mai apreciate, cu cât 2017 este declarat Anul Turismului în județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.