TURISM 16 iulie 2021

Sfântu Gheorghe vrea să adere la două asociații de turism

de Iulia Drăghici - Taraș | 3015 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat joi, în ședință extraordinară, hotărâri care prevăd aderarea la două asociații de turism: Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Turistică „Ciomad-Balvanyos”. 

În ceea ce privește Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna, în referatul de aprobare atașat hotărârii adoptate joi se arată că „scopul asociației este acela de diversifica, dezvolta și de a ridica calitatea (n.red. sic!) serviciilor turistice locale, iar în același timp să promoveze valorile și tradițiile din zonă”.  

Taxa de înscriere în asociație este de 1.000 de lei, mai arată documentele oficiale. 

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna este o organizație din subordinea Consiliului Județean Covasna. 

Despre cel de-al doilea proiect de aderare, primarul Antal Árpád a spus că „această asociație a fost fondată de Consiliile Județene Harghita și Covasna, respectiv câteva UAT-uri din zona Lacului Sfânta Ana. Acum toate localitățile din cele două județe au fost invitate să adere la această asociație. Dorim ca această asociație să devină administratorul ITI Harghita- Covasna, pentru Investiții Teritoriale Integrate. Am solicitat Comisiei Europene și Ministerului Investițiilor Publice din România să accepte înființarea acestui ITI Harghita – Covasna și dorim ca această asociație să administreze acest ITI. În cazul în care reușim acest lucru, vom putea accesa fonduri europene suplimentare pentru localitățile care vor adera la această asociație”. 

Ca buget, în acte se arată că UAT-urile care vor să adere la asociație trebuie să plătească o contribuție de 0,5 lei/ locuitor/asociat. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.