TURISM 18 aprilie 2019

Sezonul turistic estival în staţiunea Şugaş Băi va fi deschis oficial pe 1 mai

de Agerpres | 1556 vizualizări

Deschiderea oficială a sezonului turistic estival în staţiunea Şugaş Băi, aflată la aproape zece kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, va avea loc pe data de 1 mai şi va fi marcată printr-o serie de evenimente sportive şi de divertisment.

Practic, anul acesta staţiunea Şugaş Băi a fost inclusă în circuitul Zilelor Sfântu Gheorghe, care se vor desfăşura în perioada 1-5 mai, asemenea Arenei Sepsi, aflată la ieşirea din municipiu, unde va fi deschis un parc de distracţii.

Coordonatorul Zilelor Sfântu Gheorghe, Knop Ildiko, a declarat, miercuri, că ziua de 1 mai va începe cu o acţiune de promovare a mişcării în aer liber, adică un cros pe ruta Sfântu Gheorghe-Şugaş Băi, organizat în colaborare cu clubul Fitness Tribe, la care pot participa atât alergători, cât şi ciclişti.

În program mai sunt cuprinse drumeţii montane, alpinism şi prelegeri despre nutriţie şi stil de viaţă sănătos.

„La Şugaş Băi ne axăm pe un program pentru familii la iarbă verde, dar propunem un program de distracţie activă. (...) Vom avea numeroase probe sportive pentru amatori, prezentări, workshopuri şi consiliere în domeniul modului de viaţă sănătos, al alimentaţiei sănătoase. Dar, fiind vorba de 1 Mai, o să avem şi un picnic, iar cei care nu îşi vor aduce coşul cu mâncare de acasă vor găsi aici tot felul de bunătăţi. Programul o să înceapă la ora 9 cu o alergare până la Şugaş Băi, dar cei care nu vor să alerge pot opta pentru biciclete sau autobuze care vor circula pe tot parcursul zilei din oră în oră, la fix pleacă din oraş şi se întorc la şi jumătate. Echipa Salvamont va organiza două drumeţii, dintre care una la izvorul Benko, unde se va putea vedea cum se îmbuteliază apa minerală. Este şi o păstrăvărie acolo şi o mică crescătorie de animale, deci se poate şi călări. (...) La Şugaş Băi toate activităţile în aer liber vor fi gratuite, evident, pe baza înscrierii la faţa locului, asta însemnând parcul de aventură, terenul de tenis şi cel de golf, precum şi peretele de escaladă”, a spus Knop Ildiko.

Primăria Sfântu Gheorghe a investit în ultimii ani câteva milioane de lei din fonduri europene şi din bugetul local pentru modernizarea staţiunii Şugaş Băi, din aceşti bani fiind realizate, printre altele, un teren de minigolf cu 18 piste, un teren de tenis, precum şi un teren pentru sporturi extreme, care cuprinde o rampă de racing pentru ciclişti, o plasă pentru căţărat, o trambulină pentru copii, un cablu de acrobaţie, un parc de aventură cu tiroliene şi un perete artificial de escaladă înalt de 12 metri.

De asemenea, au fost refăcute mofeta şi bazinul în aer liber, a fost reabilitată şi extinsă baza de tratament, care a fost dotată cu băi galvanice, aparate de kinetoterapie, electroterapie, masaj, hidromasaj şi saună, au fost amenajate un centru spa şi spaţii de agrement cu mese de tenis, aparate fitness şi diverse jocuri recreative.

Societatea de transport public din Sfântu Gheorghe va pune la dispoziţia publicului autobuze cu o frecvenţă mai mare nu doar către staţiunea Şugaş Băi, ci şi spre Arena Sepsi, unde va fi un parc de distracţii în aer liber şi se vor desfăşura o serie de evenimente culturale în avanpremiera zilelor oraşului.

Pentru spectacolul Opereta Swing, care va avea loc duminică, 28 aprilie, de la ora 19, autobuzele vor porni la orele 18, 18,15 şi 18,30 din strada Berzei iar la sfârşitul spectacolului se vor întoarce în oraş în jurul orei 21.

Pentru parcul de distracţii, cursele de transport local vor pleca din jumătate în jumătate de oră tot din strada Berzei, vineri, 3 mai, între orele 15 şi 22, iar sâmbătă şi duminică, 4 şi 5 mai, între orele 10 şi 22.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.