TURISM 14 ianuarie 2022

Sepsi Tour: 6.300 de bilete vândute pentru călătorii cu trenulețul turistic

de Iulia Drăghici - Taraș | 2104 vizualizări

De când a fost pus în funcțiune și până joi, 13 ianuarie, 6.300 de bilete au fost vândute pentru călătoriile cu trenulețul turistic, Sepsi Tour, din Sfântu Gheorghe. Având în vedere că au trecut sărbătorile de iarnă și vacanțele copiilor s-au încheiat, autoritățile transmit că se pregătesc schimbări în program. 

Este conform așteptărilor. Este o noutate în oraș, ca atare, cele mai multe curse sunt pline. Au fost momente, mai ales în timpul vacanței, când efectiv nu au încăput oamenii care au dorit să facă drumul până la Șugaș Băi”, ne-a declarat directorul Asociației Vadon, Demeter János. 

Cel mai probabil săptămâna viitoare vor fi anunțate schimbări în programul trenulețului turistic din Sfântu Gheorghe, pentru a putea fi satisfăcute cât mai eficient solicitările și nevoile celor interesați să călătorească la bordul celui mai nou tren din oraș. Printre propuneri se numără ca drumul la Șugaș Băi să fie efectuat doar în weekend, iar în zilele de miercuri și joi să existe posibilitatea de a închiria trenulețul pentru curse private prin oraș. Totodată, se lucrează la posibilitatea ca închirierea să poată fi făcută online, accesând site-ul asociației Vadon. 

Trenulețul turistic a fost pus în funcțiune în 18 decembrie, la Sfântu Gheorghe, moment în care s-a dat și startul unor evenimente speciale de Crăciun. Trenul este nou, comandat din Ungaria și a costat 824.000 de lei. Acesta a fost achiziționat de Asociația Vadon și Primăria Sfântu Gheorghe.

Trenulețul are două vagoane, 56 de locuri (28 per vagon), fiecare cu sistem propriu de încălzire, sistem audio pentru ghidaj, respectiv o locomotivă echipată cu un motor de 240 CP Toyota Hilux Euro 6 de tip off-road, care să ajute pe ruta spre Șugaș Băi. 

În prezent, trenulețul circulă de miercuri până duminică spre Șugaș Băi, cu plecare la orele 11:00, 13:00 şi 15:00 şi întoarcere în oraş la orele 12:00, 14:00, 16:00, iar între orele 17:00 - 19:00 în oraș.

Pentru traseul Șugaș Băi punctul de plecare / sosire este parcarea de lângă Biserica Reformată de pe strada Borvíz. În oraș, plecarea şi oprirea este în stația taxi din fața Bibliotecii Județene „Bod Péter”.

Biletele pot fi cumpărate la fața locului la prețul de 3 lei pentru copii și 5 lei pentru adulți. 

Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe/ Kristó-Gothárd Hunor și Vargyasi Levente. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.